21 maart nieuwe expositie tijden Rabobank Genemuiden

Klik op de foto voor een vergroting

21 MAART NIEUWE EXPOSITIE TIJDEN RABOBANK GENEMUIDEN

KUNST verdient publiek.
Publiek verdient KUNST.

Expositie Rabobank Genemuiden

Voor 2013 heeft kunstenares Gea Kok een nieuwe kunstcollectie samengesteld. Deze keer in samenwerking met kunstenares Alien Groothuis. Ook hangt er een schilderij van Roelof van Vliet. Naast de schilderijen zijn er ook een aantal houtbewerkingen van Edward Otten te bewonderen.

De gevarieerde collectie met onder andere kleurrijke koeien, vogels, bloemen, landschappen, jaargetijden en ‘Oorsprong’ schilderijen zorgt voor een warme sfeer. Ongeveer 50 kunstwerken sieren ons pand.

Wij nodigen u graag uit op donderdag 21 maart om deze expositie te komen bekijken. U bent van harte welkom tussen 17.00 – 20.00 uur. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, maar wilt u wel deze kunstcollectie zien? Neemt u dan contact op met één van de kunstenaars en laat u verrassen door deze collectie.

De kunstenaars

Gea Kok, ‘de Geallary’, Mastenbroek
Schilderes Gea Kok ontdekte al vroeg haar liefde voor het schilderen en ontwikkelde zich langs de geleidelijke weg om een basis te scheppen naar de expressionistische manier van werken waarin zij haar eigen visie op het linnen tot uiting laat komen.
Op de avondkunstacademie perfectioneerde zij haar techniek verder, de drang naar expressie in haar werk van klassiek naar hedendaagse kunst komt in haar oeuvre tot uiting. De evenwichtigheid en de speelse manier van kleurgebruik in haar werk geven de schilderijen een extra dimensie die met de klassieke bewerking van olieverf de juiste verhoudingen geven van de kleuren onderling, maar op zich zelf kracht uitstralen. Voor de nieuwe schilderijen is Gea afgelopen zomer geïnspireerd door een rondreis in Peru. Eenmaal thuisgekomen schilderde zij zeer verrassende Nederlandse zomerbermen (!) vol met klaprozen. Daarna pas vloeide het abstracte Peruaanse landschap met de bergterrassen van de Inca’s en de beroemde
Machu Picchu die ze bezocht had uit haar hand. Figuratieve, abstracte, krachtige doeken zijn het resultaat van haar reislust. De mooie polder Mastenbroek met z’n koeien en weidsheid, waarin zij de vrijheid proeft, zijn ook een inspiratiebron voor haar schildersideeën. Haar composities zijn uiteenlopend van figuratief, abstract en geven een eigen tijdsbeeld weer. Haar werk straalt energie en levensdrift uit die met krachtige verfbewegingen op het doek tot uiting komt.

Alien Groothuis, Galerie/Atelier Roots, Genemuiden
Kunstenares Alien Roots, geboren in Genemuiden, heeft sinds 2010 een galerie/atelier Roots in Genemuiden. Weer terug in haar geboorteplaats, terug naar de roots!! Alien Groothuis schildert vanaf 1992 en is autodidact. Maar sinds de lessen Vrij Schilderen van kunstenares Maria van de Meer, vanaf 2004, schildert ze met acryl op doek en gebruikt ze gemengde technieken. Ze schildert vanuit haar emotie. Haar werken zijn realistisch, zowel figuratief als abstract. Water en vergezichten komen vaak terug op haar doeken. Bij deze schilderijen kunt u haar kracht het sterkst zien.
U ziet dat ze uit een watergebied komt, ze houdt van water en luchten. Het Zwarte Watergebied is dan ook haar grootste inspiratiebron. Daarnaast raakt zij ook vaak geïnspireerd door kunstenaars van de moderne kunst uit de 20e eeuw.

Roelof van Vliet, Hasselt
Roelof van Vliet is geboren in Ommen en heeft als beroep huisschilder. Hij begon in 1988 met schilderen en schilderde zijn ouderlijk huis aan de Beerzeweg in Ommen. Hij vond het een mooie invulling van zijn vrije winteruren. Later, toen hij was verhuisd naar Hasselt, ging hij op les bij Gea Kok en ontwikkelde hij zijn techniek verder. Veruit is acrylverf zijn meest favoriete verf, al schildert Roelof nu ook wel met olieverf. Iedere zomervakantie gaat hij op vakantie naar Ameland. Daar vindt hij rust (‘je verstand staat heerlijk stil’), ruimte en nieuwe inspiratie voor zijn schilderijen. Een gevleugelde uitspraak van Roelof op iedere schildersles is: ‘Dat kan iederéén. Maar ja, dóe het maar es!’

Edward Otten, ’s-Heerenbroek
Edward Otten verwerkt natuurlijke vormen uit hout tot kunstobjecten. Naast zijn eigen werk neemt hij ook opdrachten aan. Heeft u een boom of meubel waar u geen afscheid van kan nemen? Edward maakt er een eigentijds kunstobject van!
Ambacht tot kunst verheffen. Tussen kunst en ambacht maken zij unieke meubels van en met hout. Daarnaast verwerken zij natuurlijke vormen uit hout tot kunstobjecten. Edward Otten samen met Erik Mostert staan klaar om u mee te nemen in de prachtige wereld van hout. Bij hen kunt u terecht voor al uw vragen en wensen t.a.v. meubels en kunst.

Contactgegevens
Gea Kok, De Geallery, Mastenbroek
tel: 06 – 502 371 74
www.geallery.nl

Alien Groothuis, Gallerie/Atelier Roots, Genemuiden
tel: 06 – 447 045 82
www.galerieroots.nl

Edward Otten, de Houtcoöperatie, ‘s-Heerenbroek
tel: 06 – 132 067 07
www.houtcooperatie.nl

Rabobank Genemuiden
tel: 038 – 385 38 38
www.rabobank.nl/genemuiden


5z6dn7b7n2sf26pk