24 talentvolle jeugdruiters in Genemuiden aan de start

Klik op de foto voor een vergroting

24 talentvolle jeugdruiters in Genemuiden aan de start

24 talentvolle jeugdruiters uit het hele land nemen het 29 december in Genemuiden tegen elkaar op tijdens de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup. De Felix Accountants Dressuur Cup is een vier weekenden durende wedstrijd die de jeugd de kans biedt in een professionele ambiance ervaring op te doen in de paardensport.

Met de dressuur cup laat Felix Accountants & Belastingadviseurs zijn betrokkenheid bij de talenten van de toekomst zien. “Met serieuze prijzen, drie wedstrijden in Genemuiden, Emmeloord en Staphorst en een grootse finale in wederom Genemuiden, willen we hen de kans bieden zich voor te bereiden op een toekomst in de paardensport”, zegt Jos Felix van Felix Accountants & Belastingadviseurs.

Van 120 deelnemers naar 24 finalisten
Van de oorspronkelijk 120 deelnemertjes hebben zich 24 talenten naar de finale weten te rijden. In die finale, op 29 december bij PC de Zwartewaterruiters in Genemuiden, laten zij zich nog één keer van hun beste kant zien. Afgelopen maandag is er bekend gemaakt wie door is naar de finale. De finale zal van hoogniveau zijn en zal beoordeeld worden door 2 internationale juryleden. De prijsuitreiking zal op spectaculaire wijze gebeuren. Daarom is het voor ouders, vrienden, familie, paardenliefhebbers en sponsoren een afsluiting om niet te missen zegt Roxanne Dangeoeboen, namens Felix Accountants & Belastingadviseurs medeverantwoordelijk voor de organisatie van het evenement.

‘Net echt’
Met deze Dressuur Cup organiseert Felix Accountants & Belastingadviseurs iets unieks voor de jeugdruiters. “In de dressuur zijn voor de jeugd weinig serieuze wedstrijden. Of er zijn weinig deelnemers, of het zijn altijd dezelfde tegenstanders. Voor deze wedstrijd komen kinderen vanuit het hele land”. “De jonge ruiters krijgen zelfs de gelegenheid zich voor een professionele perswand te laten fotograferen. Bovendien krijgen ze de prijzen uitgereikt op een echt podium. “De kinderen vinden het aan de ene kant heel spannend, zo’n échte wedstrijd, maar aan de andere kant helemaal geweldig. ‘Net echt’, vinden ze het”, vertelt Dangeoeboen.
“Of ze komen naar me toe en zeggen ‘het is precies zoals de wedstrijden op televisie’. Daar doen we het voor de ultieme competitie wedstrijd organiseren waar de spanning om te snijden is.

Les van idool
De deelnemers nemen deel in hun eigen klasse. Die rubrieken variëren van B tot en met Z. Het zijn er zeven in totaal. “De zeven rubriekswinnaars winnen een les van Lotje Schoots, internationaal actief op het hoogste dressuurniveau, de Grand-Prix. Voor de kinderen is Lotje een waar idool”, zegt Jos Felix “Daarnaast gelden voor de winnaars andere mooie beloningen, zoals geldprijzen en dekens, dekjes en andere gebruiksartikelen, die door sponsors beschikbaar zijn gesteld.”

Voor meer informatie bezoek onze website: www.felixdressuurcup.nl


x400gc4bnpq9fe4o