25ste editie van de alternatieve Elfstendentocht

Techendorf 28-01-2013,

Morgen zal de 25 ste editie van de alternatieve Elfstendentocht aan de Weissensee worden verreden. Namens Schaats Trainings Groep de Eendracht zullen  morgenvroeg om 07:00 uur in de donkere ochtend kou 10 schaatsers van start gaan.
De 10 STG schaatsers zijn morgen live te volgen op www.weissensee.nl onder het tabje uitslagen kunt u de schaatser zoeken op naam/woonplaats etc.. Door de transponder die de schaatsers dragen worden alle tijden en de daarvoor afgelegde afstanden nauwkeurig bijgehouden voor de thuis blijvers.

Tijdens de tocht worden de schaatsers bijgestaan door vele stabiele verzorgers en supporters van de STG die al jaren op de Weissensee hun dienst doen om de schaatsers bij te staan om eten en drinken aan te geven. Indien nodig ook mentale verzorging!

Vrijdag werd ook al de Alternatieve Elfstedentocht verreden door Jan Jaap Naberman hij moest dit doen in 48 ronden van 4,2 km.  De omstandigheden van het ijs waren zeer matig, Daarentegen was het weer erg zonnig en later op de dag iets winderig.
Het ijs is de laatste dagen door de organisatie van de Weissensee in goede conditie gebracht.
Morgen mogen we schaatsen op een baan van 8,4 km dit zal in 24 ronden op het kleine meer het gewenste resultaat van 200 km moeten opleveren.

Wij hopen op een prima schaatsklimaat,

Vriendelijke groet van alle schaatsers, verzorgers, supporters van de STG aan de Weissensee.


4yh5txd4b21c0ds4