Anders dan Normaal heeft een nieuwe voorzitter

Klik op de foto voor een vergroting

“Anders dan normaal” heeft een nieuwe voorzitter

GENEMUIDEN – Vanaf begin maart heeft het bestuur van sfeer- en stemmingskoor Anders Dan Normaal een nieuwe voorzitter. Johan Eenkhoorn, is een jong en dynamisch persoon, die in het dagelijkse leven de leiding heeft over uitzendbureau “Personeel Selectief”. Johan is enthousiast aan zijn nieuwe functie begonnen.
Jan Bonthuis was jaren voorzitter van het koor, vanaf begin maart is de 40 jarige Johan Eenkhoorn voorzitter. Johan is inmiddels ruim een jaar lid van het koor en werd gevraagd om voorzitter te worden. Hij is met veel enthousiasme in het bestuur gestapt en heeft zijn eerste succes al binnen gehaald. Zijn eerste daad als voorzitter was het koor aanmelden bij TV ORANJE. Meteen is het koor geplaatst op lijst van hun artiesten en is er gevraagd naar een clip van het koor voor uitzending op TV. Het bestuur is nu bezig om te zien of er uit het bestaande filmmateriaal iets geschikts is of dat er van een nieuw nummer een opname gemaakt gaat worden.

Ruim een jaar geleden kreeg het koor een nieuwe dirigent, Bert Koster. Het repertoire is inmiddels ook flink aangepast. Er worden nummers van Jan Smit, de 3J’s, Jannes en Frans Duits gezongen. “Dit zijn nummers die populair zijn bij de jeugd”. Natuurlijk worden er ook andere liedjes gezongen. Het koor heeft een speciale liedjescommissie, die in samenspraak met de dirigent, de liedjes uitzoekt die passen bij het optreden en de locatie van het optreden.
Er wordt op allerlei locaties opgetreden, zoals op braderieën, jaarmarkten, bedrijfsfeesten, en verzorgingshuizen. Ook treed het koor op tijdens Genemusiment, de sleepbootdagen en Hassailt.

Op dinsdagavond, vanaf 19.30 uur, is de vaste repetitieavond in de Overtoom. Twee keer drie kwartier wordt er gezongen met een korte pauze tussendoor.
Johan: “De sfeer onderling is prettig, gezelligheid en ontspanning staan voorop”. Heb je ook nog een bepaald doel voor ogen Johan met het koor? “Ja zeker,we hebben circa 40 koorleden, en dit aantal willen we graag uitbreiden. Samen met de andere bestuursleden gaan ons best hier voor doen. Wij moeten nu wel eens een optreden afwijzen omdat niet iedereen altijd kan, en met een te kleine groep treden wij niet op want dan zouden we onze goede naam te grabbel gooien. Zangers uit de hele regio zijn welkom. We hopen echt op nieuwe leden, liefst ook wat jongere mannen. Iedereen is welkom, ervaring is beslist niet vereist. Alle mannen die graag zingen worden uitgedaagd om eens te komen kijken of nog liever mee te zingen tijdens een repetitieavond.”
Johan benadrukt dat ook mannen die bijvoorbeeld in ploegendienst werken en dus niet elke week kunnen komen, maar wel graag willen zingen, zeker welkom zijn.

Wie graag meet wil weten over sfeer- en stemmingskoor Anders Dan Normaal of zich wil aanmelden als lid, kan contact opnemen met voorzitter
Johan Eenkhoorn, 06-51 54 91 35.


5of7zgmlo04wsker