Beste sporters Zwartewaterland bekend!

Oeuvreprijs voor Freek van den Berg
Beste sporters Zwartewaterland bekend!
 
Anna van der Breggen, Wim Dillen en het Acrogym Trio van EGSV zijn de grote winnaars van de Sportverkiezingen Zwartewaterland 2012. Zwolle-junior Tom Kisjes is het beste sporttalent, Hilco Beute kreeg de onderscheiding ‘vrijwilliger van het jaar’. Bijzonder was ook de toekenning van de oeuvreprijs aan voormalig Sportclub-verdediger Freek van den Berg. Evenement van het jaar 2012 is de Omloop van Noord-West Overijssel, die voor de veertigste keer is verreden.
 
De sportprijzen zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt in Partycentrum en Hotel Zwartewater te Zwartsluis . De opzet veranderde van een sportgala in een sportcafé. Dat leverde in ieder geval een volle Boeierzaal op, waar veel sporters uit Zwartewaterland en andere belangstellenden naartoe waren gekomen. Sommigen waren met een smoesje gelokt, zoals Freek van den Berg. De rossige Genemuidenaar hing afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen, nadat hij eerder veel successen met de groenwitten boekte. Hij kreeg de prijs uit handen van arbiter Kamphuis, die vorig seizoen FC Twente-Sportclub Genemuiden floot. Ook schaatsster Gretha Smit was bij het evenement aanwezig en reikte de prijs uit aan de beste sportster: wielrenster Anna van der Breggen die een belangrijke rol speelde bij de WK-titel van Marianne Vos.
 
Net als over de oeuvreprijs beslist de Commissie Sportverkiezingen Zwartewaterland zelf over de toekenning van de prijs voor het Evenement van het jaar. Het wielerinstituut de Omloop van Noord-West Overijssel is wat dat betreft een logische keuze. Veel grote namen uit het Nederlandse wielrennen stonden ooit aan de start. Bij de andere prijzen speelt de keuze van het publiek een grote rol. Zij konden de hele maand januari via internet stemmen op de genomineerden. Dat gebeurde opnieuw duizenden malen. Dit jaar hadden bovendien de eerdere winnaars van de oeuvreprijs een belangrijke stem bij het aanwijzen van de prijzen. Zij mochten ook stemmen in de categorie sportploeg, sportman, sportvrouw, talent en vrijwilliger van het jaar. Opvallend was dat zij overwinningen hoger in schalen dan topprestaties.
 
De Zwartewaterlandse Sportverkiezingen, editie 2012 werden mogelijk gemaakt door: Rabobank Genemuiden, Interfloor Zwartsluis, Tamek Groep, Van Dijk Banket B.V., Z-RTV Nieuwsmedia, Gemeente Zwartewaterland, Bloembinderij Willemijn, Zwartewater FM, Film- en Fotoproducties Van de Biezen en De lichtcentrale. C1000 Bart Knap Genemuiden stelde bovendien een minuut gratis winkelen beschikbaar aan een gelukkige aanwezige.

Meer informatie: www.sportverkiezingen.com


 

bgn093bn4pq2o5oo