Blij dat je op school bent!

Vieren recht op onderwijs op Dag van de Leerplicht

Blij dat je op school bent!

Donderdag 21 maart is de landelijke Dag van de Leerplicht. Op deze dag staan scholen en gemeenten stil bij het recht op onderwijs. De gemeenten in de regio IJssel-Vecht hebben dit jaar de leerlingen van het speciaal onderwijs als doelgroep gekozen. Omdat er geen speciaal onderwijs school in Zwartewaterland is gevestigd gaan de leerplichtambtenaren van de gemeente Zwartewaterland op bezoek bij de scholen in Kampen.

De kinderen in het speciaal onderwijs in Kampen worden ‘s morgens ontvangen en krijgen dan een speciale Dag van de Leerplicht sleutelhanger met daarop de tekst ‘Blij dat je op school bent! Ook de chauffeurs die deze leerlingen van en naar school vervoeren worden op 21 maart in het zonnetje gezet. Deze chauffeurs ontvangen een zakje autodrop met daarop de tekst ‘Blij dat u rijdt!’

Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen, maar nog steeds zijn er jongeren die zonder diploma van school gaan. Tijdens de Dag van de Leerplicht organiseren de deelnemende gemeenten in Nederland activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van scholen, ouders en leerlingen. Onder het motto ‘Blij dat je op school bent!’ benadrukken de gemeenten dit jaar het positieve van onderwijs en de mogelijkheden die kinderen hebben om zich te ontwikkelen.


61t1mp1603r8b2e5