Christelijk jeugdhonk Genemuiden krijgt vorm

Christelijk jeugdhonk Genemuiden krijgt vorm

De jongeren in Genemuiden krijgen er een leuke en gezamenlijke ontmoetingsplek bij. Na een periode van voorbereidingen krijgt het idee voor een plaatselijk christelijk jeugdhonk eindelijk handen en voeten. Voor de initiatiefnemers van deze gezellige jongerenuitvalsbasis voldoende reden om de voorlopige plannen en ontwikkelingen te presenteren.

Zo’n anderhalf jaar geleden ontstonden de eerste ideeën. Een aantal personen uit diverse kerken kwamen bijeen om van gedachten te wisselen over een mogelijke, maar vooral verantwoorde ontmoetingsplaats voor de jongeren in Genemuiden. Succesvolle voorbeelden in deze zoektocht waren de gemeenten Rijssen, Staphorst en IJsselmuiden.
Inmiddels zijn de plannen zover dat er,  in overleg met het Burgercomité,  in september gestart zal gaan worden met jongerenavonden in het Oude Gemeentehuis, wat een pracht locatie en zeer geschikte accommodatie blijkt te zijn.
Het jeugdhonk wordt een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar jongeren vanaf 14 jaar gezellig kunnen kletsen, of spelletjes kunnen doen in een verantwoorde sfeer. 
Alle activiteiten zullen worden georganiseerd vanuit een inmiddels opgerichte stichting, bestaande uit personen komende uit alle kerkelijke gemeenten van Genemuiden.  Bertran Stoter uit de Hervormde Kerk, Jan Hermen Post uit de Hersteld Hervormde Kerk, Anneke Bos uit de Gereformeerde Kerk, Willem Visscher uit de Gereformeerde Gemeente en Bert Rundervoort uit de Christelijk Gereformeerde Kerk vormen het bestuur. 

Het bestuur is verwonderd over de wijze waarop deze stichting tot stand is gekomen.  Er is sprake van gedeelde zorg als het gaat over de noodzaak iets verantwoords te bieden voor de jeugd. Samen wordt er gezocht naar een juiste weg hierin.


h1538jmz4emnlor4