Derde overwinning op rij voor dames 1 Ruutvoorn

Derde overwinning op rij voor dames 1 Ruutvoorn

Na de top aan tegenstanders te hebben verslagen was zaterdag hekkensluiter OPM Heerenveen de tegenstanderr van Ruutvoorn. Na twee goede wedstrijden was er in het team wel zelfvertrouwen, maar feit was ook dat Ruutvoorn in Heerenveen met maar liefst 3-1 verloor.
De dames waren dus gewaarschuwd en zo werd er begonnen aan de eerste set. De eerste set duurde het echter even voordat Ruutvoorn haar vorm kon vinden. Toen de diesel eenmaal op gang was, werd echter wel zichtbaar dat Ruutvoorn wat meer in huis had. De eerste set werd gewonnen met 25-16.
In de tweede set was er vormbehoud. Er werden mooie servesseries gemaakt. Het blok zat goed dicht en er werd gevarieerd in de aanval. Met 25-12 was OPM echt een maatje te klein.

In de derde set kwam Alita Bakker voor het eerst weer terug in het team na blessureleed. Ook op de middenaanval werd er gewisseld en zo werd de derde set in andere samenstelling gespeeld. Dit kostte even wat afstemming en zo ging het tot 20-20 gelijk op. Toen maakte Ruutvoorn het echter kordaat af en zo was de winst een feit.
De vierde set leek de koek op. Dat wat drie sets lang lukte, ging nu fout. Door de vele persoonlijke fouten kon OPM profiteren en kwam lekker in haar spel. De tegenstander ging dan ook niet met lege handen terug naar Sneek, maar nam 1 puntje mee naar Heerenveen. Ruutvoorn mocht vier punten bijschrijven en blijft daarmee op een zevende plek staan. Aankomende zaterdag spelen de dames een inhaalwedstrijd tegen koploper vc Bolsward. Er wordt dan weer thuis gespeeld, echter ditmaal om 15:30.


03tpa73ug9y8omxi