Eerste ZWR-theorieles goed bezocht!

Klik op de foto voor een vergroting

Eerste ZWR-theorieles goed bezocht!

De Rijvereniging en Ponyclub De Zwartewaterruiters uit Genemuiden organiseerden afgelopen donderdag 27 december hun eerste theorieles voor de jongere leden. Er was een goede opkomst en de deelnemers hebben veel opgestoken.

RV/PC De Zwartewaterruiters is een groeiende en bloeiende vereniging, die steeds meer – vooral jonge – leden trekt. Niet iedereen heeft evenveel ervaring met paarden, pony’s en alles eromheen, zodat het idee ontstond voor een aantal – gratis – theorielessen. De lessen worden gegeven door ervaren ZWR-leden.

Donderdagmiddag 27 december werd gestart met een les over tuig, bitten, zadels en alles eromheen. Er was een goede opkomst en voor ranja en cake was ook gezorgd. De kantine was omgetoverd tot een heus leslokaal, waar de theorie werd gegeven. De onderdelen van het zadel en het hoofdstel werden besproken evenals de juiste manier van het verzorgen van het zadel en hoofdstel met behulp van zadelzeep en zadelvet. Vervolgens werd dit in de praktijk gebracht; iedereen kon een zadel en een hoofdstel schoonmaken en invetten. Het hoofdstel werd ook uit elkaar gehaald en de meesten konden het zelfs weer goed in elkaar zetten. Erg goed! Als afsluiting werd er nog theorie gegeven over de verschillende bitten en verschillende zadels. Men leerde dat de verzorging van het tuig heel belangrijk is. Zo blijft het vele jaren mooi en soepel. 

De volgende les is op donderdagmiddag 3 januari a.s. met als onderwerp het wedstrijd rijden  oftewel deelnemen aan concoursen. Z-amazone Janine Flier zal dan uitleggen welke oefeningen er in de dressuur zijn en met haar Z-paard Zoruto dat laten zien. De deelname is voor leden van de Zwartewaterruiters gratis.


k2rje38568gs2xtn