EGSV is met 7 medailles zeer succesvol bij de regiofinale

Klik op de foto voor een vergroting

EGSV is met 7 medailles zeer succesvol bij de regiofinale

Op zaterdag 9 maart organiseerde de KNGU de regiofinale te Heino. ’s Ochtends was het de beurt aan alle E-lijn teams. Met vier teams bij de senioren trio’s en twee teams bij de senioren duo’s was EGSV goed vertegenwoordigd.

De vier senioren trio’s wisten uitzonderlijk goed te scoren. Alle vier de teams behaalden namelijk meer dan 26 punten. Marlot Doornwaard, Rosalie Vinke en Jenice van Dijk werden 5e met een score van 26.25. Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman werden met een score van 26.30 vierde. Vanwege het grote deelnemersveld waren er 4 medailles te verdelen en dus mochten zij een mooie medaille ophalen bij de prijsuitreiking. Famke Timmerman, Marilyn Jager en Sharon Bergman werden met een score van 26.70 tweede en Zenna Eenkhoorn, Chiara Eenkhoorn en Maaike Roetman werden met een score van 26.80 eerste.

De twee senioren duo’s van EGSV gingen ook allebei met een medaille naar huis. Ronja Kubbenga en Melissa Westra werden met een score van 25.717 vierde. Omdat ook hier veel deelnemers zijn kregen zij een medaille voor hun vierde plek. Jasmijn Jansen en Emmely Heutink werden in dezelfde categorie eerste met een mooie score van 26.00.

Alle zes de E-lijn teams hebben zich met dit goede resultaat weten te plaatsen voor de districtfinale op 23 maart te Winterswijk.

’s Middags was het de beurt aan alle D-lijn teams. Germaine van Dalfsen en Inge Breman beten het spits voor EGSV af bij de senioren duo’s. Zij lieten een mooie oefening zien die werd beloond met een score van 25.50. Hiermee werden zij 6e en plaatsten ook zij zich voor de districtfinale.

De oefening van Nena de Lange, Karen Last en Sylvana van Dam werd gewaardeerd met een score van 25.60. In de lastige pupillen categorie werden de meiden knap tweede.

Als laatst was het de beurt aan de twee senioren trio’s. Maran Eenkhoorn, Rhodé Huisbrink en Marinske Nekeman startten hun oefening goed en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar halverwege werd er een kleine individuele fout gemaakt door Rhodé en die werd door de jury genadeloos afgestraft. Met een aftrek van meer dan een halve punt behaalden deze meiden toch nog een score van 25.067. Helaas bleek bij de prijsuitreiking dat dit net niet genoeg was voor een plaats in de districtfinale.

Noëlle ten Hoeve, Annemijn Beens en Berneth van Dalfsen lieten in dezelfde categorie een oefening zonder fouten zien en zij werden dan ook beloond met de mooie score van 26.05. Bij de prijsuitreiking bleek dat dit de hoogste score was en dus mochten zij een gouden medaille ophalen. Een knappe prestatie in deze grote en moeilijke categorie. Ook zij hebben zich met dit resultaat weten te plaatsen voor de districtfinale.


vqzdw08cyiojd2tt