EGSV scoort een zilveren medaille en 8 finaleplaatsen in Ens

Klik op de foto voor een vergroting

EGSV scoort een zilveren medaille en 8 finaleplaatsen in Ens.

Ens- Afgelopen zaterdag 9 februari is een deel van de turnselectie van EGSV afgereist naar Enso m deel te nemen aan de plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie. En niet zonder success mogen we zeggen.
In de eerste ronde was Zenna Eenkhoorn aan de beurt. Voor haar is dit jaar het eerste jaar dat zij mag deelnemen aan wedstrijden en dit ging erg goed! Ze scoorde de hoogste dagscore op vloer en de tweede score op balk. Ook de andere toestellen brug en sprong verliepen goed waardoor Zenna op een 5e plaats uitkwam en door mag naar de finale.
In ronde twee was het de beurt aan jeugd-turnsters Jenice van Dijk en Noëlle ten Hoeve. Jenice scoorde de derde score op vloer, helaas was haar puntentotaal net niet genoeg om door te mogen stromen naar de volgende ronde. Jenice deed het in het algemeen klassement erg netjes en mocht met een 6e plaats door naar de finale.
In de derde ronde kwamen voor EGSV Rosalie Vinke en Dineke Beens uit bij de Junioren. Beide dames hebben keuring geturnt, Rosalie kreeg de derde score op vloer en Dineke tweede op balk. Bij de prijsuitreiking werdt duidelijk dat beide meiden zich geplaatst hebben voor de volgende ronde.
Bij de laatste wedstrijdronde kwamen de pupillen 2 Marith Broer, Germaine van Dalfsen, Mirthe Bakker, Ronja Kubbenga en Britt Visscher. Marith Broer turnde de hele wedstrijd erg netjes ze scoorde zelfs de hoogste dagscore op brug! Met deze resultaten heeft Marith de finale behaald! Britt Visscher scoorde de vierde plaats op vloer en voerde ook de andere toestellen keurig uit waardoor zij in het totaalklassement 5e werd en door is naar de finale. Germaine was helaas nét niet door naar de finale, wel heeft zij een stabiele wedstrijd geturnt. Mirthe en Ronja hebben het ook keurig gedaan maar zijn helaas niet door naar de finale.

Ook de senioren Hennieke Netjes en Joyce van Dalfsen kwamen in actie in de vierde wedstrijdronde. Deze meiden hebben het uitstekend gedaan, Hennieke scoorde de hoogste score op brug en ook de andere toestellen verliepen erg goed waardoor zij nét naast het podium belande op de 4e plaats. Joyce van Dalfsen nam voor het eerst deel in de categorie voor de senioren. Ze heeft zich hier goed staande weten te houden want zij scoorde de eerste score op vloer, tweede op balk en brug en sprong ook binnen de top tien. Hiervoor mocht zij bij de prijsuitreiking de zilveren medaile ophalen!

Met deze uitstekende prestaties hebben ook Hennieke en Joyce de finale behaald!


lpq03ukb287g66ai