Elisabeth Beens Reservekampioen van Overijssel

Klik op de foto voor de vergroting (links Jennie en rechts Elisabeth)

Jenine Altena wint 4e prijs op Regiokampioenschap dressuur

Op de Regiokampioenschappen springen voor pony’s heeft Elisabeth Beens met het behalen van de 2e prijs de titel Reservekampioen van Overijssel binnengesleept. Gelijktijdig won Jenine Altena de 4e prijs op de Regiokampioenschappen dressuur voor paarden te Genemuiden.

Elisabeth Beens en haar uitstekende springpony Sunflower (v. Black Boy) hebben het laatste jaar al vele prijzen gewonnen. Afgelopen zomer werd de combinatie nog tiende van heel Nederland in de springklasse M, categorie D. Op de Regiokampioenschappen springen voor pony’s in IJsselmuiden van zaterdag 2 februari jl. namen Elisabeth Beens en Sunflower deel in de nog zwaardere klasse Z. Ook hier presteerde de combinatie uitzonderlijk en werd tweede van heel Overijssel. Hierdoor mag ze zich ‘Reservekampioen’ van de Regio Overijssel noemen. Dit prachtige resultaat in deze hoge klasse te midden van de springtop van Overijssel is ook ruim voldoende voor een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook daar zullen Elisabeth Beens en Sunflower weer strijden voor de hoogste plaats.

In het ‘Hippisch Centrum Zwartewaterruiters’ te Genemuiden vonden de Regiokampioenschappen dressuur voor paarden plaats. De crème de la crème van Overijssel reisde af naar Genemuiden om daaraan te mogen deelnemen. Er waren veel complimenten over de accommodatie en de wijze van organiseren door de Zwartewaterruiters. Jenine Altena en Viva Viënto (v. Guidam) hadden zich ook gekwalificeerd voor deelname aan de Regiokampioenschappen en speelden een thuiswedstrijd. Ondanks de zware concurrentie behaalde de Genemuider combinatie een mooie 4e prijs in de klasse L2.

Komend weekend staat de manege van de Zwartewaterruiters in het teken van landelijke wedstrijden. Uit heel Nederland komen deelnemers voor de in Genemuiden te houden ‘KNHS Hippische Juristen Cup’ (landelijke dressuurcup voor pony’s) en ‘Kadervorming Paradressuur’.

 

 


 

09k8md2z1zhx5k2c