Erna Last-Kijk in de Vegte wint Aart Koopmans Memorial

Klik op de foto voor een vergroting

Erna Last-Kijk in de Vegte wint Aart Koopmans Memorial op Weissensee in Oostenrijk.

Maandag heeft Erna Last-Kijk in de Vegte (Palet Schilderwerken) de Aart Koopmans Memorial gewonnen. Ze was de beste van drie schaatssters die een voorsprong van nog 10 seconden hadden op het peloton. 
 
De Aart Koopman Memorial werd maandagmorgen verreden ondeer zware omstandigheden, slecht ijs door invallende dooi en er stond een behoorlijke wind.
Omstandigheden waarbij Erna Last-Kijk in de Vegte zich juist goed bij voelt, hoe zwaarder de omstandigheden des te beter.
Al vroeg in de wedstrijd werd het peloton onder impulsen van MKBasics en BeterOpenHaardHout.nl uit elkaar geslagen. Twee ronden voor het einde viel de kopgroep van dertig in tweeën uit elkaar, waarna Lisanne Soemanta, Carien Kleibeuker en Erna Last-Kijk in de Vegte er samen vandoor gingen.
Hun voorsprong groeide tot ruim een halve minuut, dankzij uitstekend afstopwerk van de ploeggenotes van de drie koploopsters.
Ondanks verwoede pogingen van met name Carien Kleibeuker, werd het een sprint-a-trois; met Erna Last-Kijk in de Vegte als winnares.
Erna: “Carien deed veel kopwerk, ik moest haar blijven volgen”. “Maar ik vond dat ik móest winnen. We hebben een sterke ploeg, kiezen altijd de aanval, maar hebben hier nog nooit een grote prijs gewonnen. Dat dit nu wel gelukt is, is prachtig!”. Dit pakken ze ons niet meer af en we zien aanstaande woensdag wel weer tijdens het ONK of anders zaterdag tijdens de Alternatieve Elfstedentocht.

 

 


y4ypmoul85u1qg0l