Erna Last-Kijk in de Vegte wint ook Grandprix klassement

Klik op de foto voor de vergroting

Woorden van Erna:

YESS, Grandprix klassement gewonnen, heel erg blij mee!
Alle schaatsmeiden goed gereden, super seizoen prachtig afgesloten! TOPP!

Erna Last – Kijk in de Vegte wint KPN GrandPrix natuurijs.

Afgelopen zaterdag heeft de Genemuidense marathonschaatsster Erna Last – Kijk in de Vegte (PALET Schilderwerken), de KPN GrandPrix natuurijs competitie gewonnen.
Deze competitie bestond uit vier wedstrijden op natuurijs, zowel in Oostenrijk (Weissensee) als ook in Zweden (Runnmeer).
Daar ze op de Weissensee beide wedstrijden, de Aart Koopmans Memorial en de Alternatieve Elfstedentocht, wist te winnen had ze een goede uitgangspositie om het algemeen klassement te winnen.
In Zweden, Falun, Runnmeer moest de eindzege worden veilig gesteld.
Afgelopen donderdag was hier de derde wedstrijd in deze competitie. Een wedstrijd over 80 kilometer, 9 ronden van 9 kilometer. Het peloton was niet groot, want er stonden maar 20 dames aan de start. Lang bleef alles bij elkaar, tot in de voorlaatste ronde Erna ’s ploeggenote Kimberly Muusse er alleen vandoor ging. In de laatste omloop kreeg ze nog gezelschap van 2 dames, zodat er een kopgroep van 3 was ontstaan. Allemaal schaatssters die geen gevaar waren voor het algemeen klassement. Yvonne Spigt won deze KPN GrandPrix 3 met op de derde plaats Kimberly Muusse. Het peloton volgde op 7 seconden, waarbij Erna Last – Kijk in de Vegte als eerste over de finish kwam, net voor Mariska Huisman, en haar leidende positie in het algemeen klassement verstevigde.
Zaterdag werd de finale wedstrijd over 100 kilometer geschaatst. Opnieuw ontstond er een kopgroep met dames die geen bedreiging vormden voor het algemeen klassement. Carla Zielman wist deze wedstrijd te winnen, net voor Mireille Reitsma (MKBasics), die haar afscheid hierdoor nog meer glans gaf. Het peloton moest sprinten voor plek 6. Erna Last -Kijk in de Vegte liet de sprint lopen, wetende dat ze eerste zou blijven in het algemeen klassement, en kwam als twaalfde over de finish.
Het doel was bereikt waarvoor ze naar Zweden waren gegaan, namelijk het eindklassement winnen van de KPN GrandPrix natuurijs. Ploeggenote Elma de Vries werd ook nog tweede in het eindklassement, dus de dames hadden wel wat te vieren in Zweden.
Zo kreeg de natuurijs periode wedstrijden een mooi einde voor MKBasics en Palet Schilderwerken dames schaats marathonploeg.

 

 


 

bcp3dt11hspk5u5q