Geen geld voor gevaarlijke berm

Geen geld voor gevaarlijke berm

MASTENBROEK – Polderbelangen Mastenbroek trekt aan de bel bij de gemeente Zwartewaterland over de slechte berm langs de Nieuwe Wetering.

 Door het ontbreken van verharding is al menig automobilist in de berm of het water beland. Volgens Hendry van Ittersum, voorzitter Polderbelangen, is het wachten op een ernstig ongeluk.
   
Een paar jaar geleden heeft de Nieuwe Wetering nieuw asfalt gekregen. Meteen al liet de gemeente weten dat er geen geld was voor bermverharding, maar dat blijkt toch een groter probleem dan in eerste instantie gedacht. "Zeker met het weer van de afgelopen tijd is het erg gevaarlijk. De grond is drassig, wie met z’n wiel terecht komt in de berm blijft daar geheid vastzitten", weet Van Ittersum uit eigen ervaring. En af en toe schiet een auto zelfs door om in het naastgelegen water te belanden. "Afgelopen najaar zijn drie auto’s in het water terecht gekomen. Gelukkig is het tot nu toe bij materiële schade gebleven, maar het had ook heel anders kunnen aflopen."
 
Op de Nieuwe Wetering rijden veel tractors en andere zware voertuigen. "Dan is het helemaal moeilijk passeren op de smalle weg en blijf je al snel vastzitten. Zeker ook omdat er in de loop der tijd gaten in de berm zijn ontstaan."
 
Ondanks dat inwoners van Mastenbroek regelmatig bij de gemeente aankloppen en dat ook Polderbelangen Mastenbroek verschillende gesprekken heeft gehad met wethouder Dick Visserman, blijft het antwoord steevast hetzelfde: er is geen geld. Van Ittersum: "Dat is nu al drie jaar hetzelfde antwoord, maar op een gegeven moment moet je je afvragen of je de materiële schade niet moet verhalen op de gemeente. Die blijft in gebreke."
 
Om het onderwerp weer onder de aandacht te brengen, heeft Polderbelangen Mastenbroek een brief naar de gemeenteraad van Zwartewaterland gestuurd. "Misschien kunnen zij geld voor de Nieuwe Wetering vrijmaken."

(Bron:Stentor)


y5nmrc7wm71i6bu8