Gemeenteraad wil ambulance in Zwartsluis behouden

Gemeenteraad wil ambulance in Zwartsluis behouden

Alle raadsfracties in de gemeente Zwartewaterland willen dat de ambulancepost in Zwartsluis blijft bestaan. Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering waar het onderwerp werd besproken. De ChristenUnie maakte eerder al bezwaar tegen het mogelijke verdwijnen van de ambulancepost.
 
Het opheffen van de post in Zwartsluis zal nadelige gevolgen hebben voor de aanrijtijden in de regio en de bereikbaarheid van Genemuiden verslechteren. Ook is er drie jaar geleden nog veel geld geïnvesteerd in de post in Zwartsluis. Dat geld zou weggegooid worden als de post gesloten wordt.
Proef met ambulance in Vollenhove
Onlangs is een proef gestart met een ambulancepost in Vollenhove. Omdat de verloskundige afdeling van Ziekenhuis Meppel gesloten is, kan de ambulance uit Zwartsluis bewoners met acute problemen in een deel van het verzorgingsgebied niet langer binnen de wettelijke tijden in een ziekenhuis krijgen. De proef met een extra ambulance in Vollenhove duurt een jaar. Als die post in Vollenhove blijft, moet die in Zwartsluis sluiten. De raad heeft burgemeester en wethouders gevraagd alles te doen om de post in Zwartsluis te behouden.

(Bron:RTV Oost)


rmqmn359c9j4ezbc