Geslaagd acroweekend voor EGSV!

Klik op de foto voor een vergroting

Geslaagd acroweekend voor EGSV!

Het weekend begon voor de acrogymnasten van EGSV al top. Vrijdagavond (8 februari) werden namelijk de sportverkiezingen 2012 van de gemeente Zwartewaterland gehouden. Het acro trio bestaande uit Lana van der Haar, Kirsten Pleijsier en Marlou Pleijsier werden deze avond sportploeg van het jaar 2012. Dit kwam mede door hun uitzonderlijke prestatie op de Nederlandse Kampioenschappen, zij werden namelijk Nederlands Kampioen op C niveau.

Echter kon EGSV niet tot in de late uurtjes doorfeesten want de E- en D-niveau teams werden de volgende ochtend alweer vroeg in Hasselt verwacht voor de derde plaatsingswedstrijd (pw) van het seizoen. Vier weken geleden hebben deze meiden al mooie dingen laten zien in Raalte en vandaag werd er opnieuw gestreden om plaatsen voor de regiofinale.

De ochtend begon met de E senioren trio’s. Famke Timmerman, Marilyn Jager en Sharon Bergman lieten een mooie oefening zien die gewaardeerd werd met een score van 24,99. Helaas kwam een klein foutje, met een straf van één tiende, ze duur te staan. Deze tiende kostte de meiden namelijk net een podiumplek en ze moesten genoegen nemen met een vierde plaats.

Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman komen uit in dezelfde categorie. Zij lieten ook een mooie oefening zien (25.53) en bewezen dat hun eerste plaats van de vorige wedstrijd geen toeval was. Zij mochten wederom het hoogste podium betreden en kregen een gouden medaille omgehangen.

Maran Eenkhoorn, Rhodé Huisbrink en Marinske Nekeman komen uit bij de D senioren trio’s. Zij hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de techniek in hun oefening en dit was dan ook te zien bij de score, ze verbeterden namelijk hun persoonlijk record met bijna een half punt. Deze keer kregen zij een score van 25.43 wat genoeg was voor een mooie derde plek.

Nena de Lange, Karen Last en Sylvana van Dam komen uit in de categorie D pupillen trio’s. Zij lieten, net als bij de eerst pw, een goede oefening  zien en werden wederom eerste met een score van 25.26. Een knappe prestatie in deze pittige categorie.

In de middag was het alleen nog de beurt aan Jasmijn Jansen en Emmely Heutink. Tijdens de eerste pw lieten zij de concurrentie al ver achter zich en ook vandaag zetten ze een bijna vlekkeloze oefening neer. Met een hele mooie score van 25.90 lieten ze wederom de concurrentie ver achter zich en kregen ook zij het goud omgehangen.

De eerste 5 teams van EGSV hebben zich met dit mooie resultaat weten te plaatsen voor de regiofinale van 9 maart a.s. Volgende week zullen de andere 5 teams van EGSV ook hun uiterste best gaan doen om zich te plaatsen voor deze regiofinale.


l42j8b5f4rz5dgn1