Giovanna Slurink en Lisanne Kanis 3e prijs op Regiokampioenschap

Klik op de foto voor een vergroting

Giovanna Slurink en Lisanne Kanis 3e prijs op Regiokampioenschap
Hippisch Centrum ZWR blijft in de concoursen

Giovanna Slurink heeft op het Regiokampioenschap dressuur te Genemuiden de 3e prijs behaald. Ook Lisanne Kanis pakte daar de 3e prijs. Komende weken zijn er alweer belangrijke concoursen in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters. Verder bezochten jonge leden de stallen van Olympisch springruiter Mark Houtzager.

Het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters te Genemuiden was zaterdag 24 februari jl. het strijdtoneel van de Overijsselse dressuur, klasse B. Alweer werd er een Regiokampioenschap gehouden op deze mooie locatie. Ook Zwartewaterruiters hadden zich gekwalificeerd en eindigden op het erepodium. Zo reed Giovanna Slurink met haar nog jonge paard Dievittorio een heel sterke proef, wat resulteerde in een score van 198 en 187 punten. Dit mooie resultaat was goed voor de 3e prijs. Lisanne Kanis en haar eveneens jonge E-pony Elavsca mochten ook deelnemen aan deze Overijsselse Kampioenschappen. Ondanks dat Elavsca nog geen 4 jaar oud is en het nog maar hun 8e wedstrijd was, reden ze een heel goede dressuurproef. Met 190 en 184 punten pakte de ZWR-combinatie de 3e prijs. Een heel mooie prestatie.

De Zwartewaterruiters geven al enkele maanden een theoriecursus aan hun jonge leden. Woensdag 20 februari jl. was een hoogtepunt met een bezoek aan Stal Houtzager-Kayser van Olympisch springruiter Mark Houtzager. Het was erg leerzaam en heel gezellig. Ook mocht iedereen met het beroemde springpaard Tamino op de foto.

Komende weken staat het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters met ‘Indoor Genemuiden’ in het teken van de springsport. Dit jaarlijkse ZWR-concours loopt van vrijdag 1 maart t/m zaterdag 9 maart.


95yz6mduogkz14t7