Goud voor Monique-Cecile de Weerd!

Klik op de foto voor de vergroting

Grote landelijke toernooien in manege ZWR

Zwartewaterruiter Monique-Cecile de Weerd heeft zaterdag 9 februari jl. op een dressuurconcours te Vollenhove de 1e prijs gewonnen. Op een springconcours te Balkbrug won Elisabeth Beens de 3e prijs en Marith Beens de 7e prijs. Het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters stond afgelopen zaterdag geheel in het teken van grote landelijke toptoernooien.

Monique-Cecile de Weerd gaf met haar pony Casanova Zino acte de présence in Ruitersportcentrum De Boswal te Vollenhove voor een dressuurconcours. De Genemuider combinatie reed in de klasse B cat. D een meer dan uitstekende proef met een mooie score van 192 punten. Geen enkele van de 20 andere deelnemers kon hier aan tippen, zodat Monique-Cecile de Weerd verdiend met goud naar huis ging.

In de  Diamanthal te Balkbrug vond een springconcours plaats. Overijssels Reservekampioen Elisabeth Beens presteerde ook hier met haar pony Sunflower in de klasse M cat. D zeer sterk. Na een foutloos klassiek parcours, reed de ZWR-combinatie een eveneens foutloze barrage in een zeer snelle tijd. Met slechts 2 seconden achter nummer één was dit goed voor brons (22 deelnemers). Marith Beens nam het met haar Orchids Ania in de klasse B, cat. D op tegen 33 tegenstanders. De combinatie sprong goed, scoorde 71 punten, en pakte de 7e prijs.

In de manege van de Zwartewaterruiters te Genemuiden waren ondertussen opeenvolgend twee indrukwekkende landelijke concoursen aan de gang.

’s Morgens werd gestart met de KNHS-Felix Hippische Juristen Cup. Een speciale KNHS-cup voor de beste dressuurpony’s van Nederland in de hoge dressuurklasse Z2, cat. D. Hieruit worden de kandidaten geselecteerd voor het Nederlands Kader. Ruim 36 kampioenscombinaties uit geheel Nederland waren present in het ‘Hippisch Centrum Zwartewaterruiters’. Sommigen waren al een dag eerder aangekomen en hadden bij de ZWR stallen gehuurd. Winnaar werd uiteindelijk Brabants Kampioen Lisanne Zoutendijk met Champ of Class. De tweede  en derde prijs was voor Febe van Zwambagt met Fs Coco Jambo respectievelijk Fs Dr Watson, waarmee ze eerder ook al het Nederlands Kampioenschap won.

’s Middags stond de KNHS Para Dressuur Trophy op het programma. Alweer een landelijk concours met allure, maar nu voor de aangepaste sport voor mensen met een beperking. Afhankelijk van ieders beperking kan men deelnemen in de ‘Grades 1 t/m 4’. Ook hier weer topdeelnemers uit het gehele land, waaronder Nederlands kampioenen en medaillewinnaars van Paralympics, Europese en Wereldkampioenschappen. Men was zeer tevreden over de Zwartewaterruiters (deelnemer Gert Bolmer; “Een reis van ruim 160 km,  maar daar stond wel een geweldig georganiseerde wedstrijd tegenover. De accommodatie zelf was ook erg goed, waarbij er zelfs een terrasheater was voor de hulptroepen langs de losrijbaan. Een hele dikke pluim voor de organisatie wat mij betreft.”).
De 1e prijs in de G4 werd gewonnen door Frank Hosmar met Alphaville (o.a. meervoudig Nederlands kampioen en bronzen medaille-winnaar op de Paralympics in Londen). De 2e prijs in G4 was voor Ellen van den Berg met Showdiva. In de klasse G3 ging de 1e prijs naar Ilona Goes met Zalista. In de gecombineerde klasse G1/G2) won Nederlands kampioen Nicole den Dulk met Fifty Fifty de 1e prijs.
Het volgende belangrijke concours staat al weer op het programma in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters: 15 en 16 februari a.s. vinden daar de Regiokampioenschappen Springen voor paarden plaats.

 


q64yu3u5sik210mb