Gretha Smit naar Sportverkiezingen 2012

Ex-schaatsster luistert evenement op
Gretha Smit naar Sportverkiezingen 2012
 
Als haar in 2001 wordt gevraagd om een 5 kilometer te rijden om ‘eens te zien hoe snel die gaat’, gaat het snel, want Smit weet zich vervolgens te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City. Daar behaalt ze een zilveren medaille in een Nederlands record, wat haar de bijnaam ‘Salt Lake Smitty’ oplevert. In 2003 kreeg ze hiervoor de Ard Schenk Award uitgereikt. Gretha Smit (Rouveen, 20 januari 1976) komt op verzoek van De Zwartewaterkrant vrijdagavond 8 februari aanstaande naar de Zwartewaterlandse Sportverkiezingen in Partycentrum en Hotel Zwartewater te Zwartsluis.
  
In eerste instantie legde Smit zich geheel toe op het marathonschaatsen. Bij de Elfstedentocht van 1997 eindigde ze als tweede achter Klasina Seinstra. Met zus Jenita domineerde ze jarenlang het marathoncircuit. Smit werd viermaal Nederlands kampioen op kunstijs en viermaal Nederlands kampioen op natuurijs. Ook won ze in 1998 en 2000 de Alternatieve Elfstedentocht. De voormalig schaatsster laat weten uit te kijken naar de Sportverkiezingen in Zwartsluis. Smit zal van deze gelegenheid gebruik maken om anekdotes te vertellen over haar sportcarrière, toekomstplannen als schaatsster en haar ondernemerschap (Free-wheel Gramsbergen, Skate, skeeler en schaatswinkel, red.) in het bijzonder.
  
Meer informatie: www.sportverkiezingen.com
 
De Zwartewaterlandse Sportverkiezingen, editie 2012 worden mogelijk gemaakt door: Rabobank Genemuiden, Interfloor Zwartsluis, Tamek Groep, Van Dijk Banket B.V., Z-RTV Nieuwsmedia en gemeente Zwartewaterland. Ook het publiek bij de Sportverkiezingen Zwartewaterland maakt kans op een hoofdprijs – beschikbaar gesteld door C1000 Bart Knap Genemuiden – namelijk 1 minuut gratis winkelen!


acphkr8978qay5ey