Hans Schrijver volgend seizoen trainer/coach bij SC Genemuiden

Klik op de foto voor een vergroting

Hans Schrijver volgend seizoen trainer/coach bij SC Genemuiden.

SC Genemuiden en trainer Hans Schrijver  (53) hebben zich met elkaar verbonden.
De voormalig prof van Go Ahead Eagles, die sinds 1993 actief is als trainer, gaat in het nieuwe seizoen aan de slag bij met de hoofdmacht van SC Genemuiden.

Schrijver is onlangs teruggekeerd uit Canada waar hij, bij FC Edmonton,  samenwerkte met Harrie Sinkgraven. Hiervoor werkte hij samen met Dwight Lodeweges al eerder in Canada bij FC Edmonton en in Japan bij JEF United. Na 2½ jaar in het buitenland te hebben gewerkt was voor Schrijver te tijd rijp om zijn ambitie als coach bij te stellen en weer terug te keren naar Nederland. Het verlangen om weer continu bij zijn gezin te zijn en ook om weer regelmatig  zijn vrienden te kunnen zien was debet aan de bijstelling.

Schrijver trainde in het verleden de amateurs van Terwolde en Victoria Boy waarna hij van 1998 tot 2005 als assistent-trainer en trainer van de beloften werkzaam was bij FC Groningen. Na een periode bij de amateurs van Sneek werkte hij van 2006 tot 2010 bij de KNVB met het U17 en U20 team.
Nu gaat hij dus weer aan het werk bij amateurs.
Dat Genemuiden er niet zo florissant voor staat in de competitie is voor hem geen reden om van het avontuur af te zien.
Natuurlijk is in de Topklasse als  trainer werkzaam te zijn een ambitie, het is een prachtige en sterke competitie. Hij weet ook dat het elftal en de technische staf er alles aan zullen doen om prolongatie te bewerkstelligen. Het zal niet makkelijk zijn, maar, zo zegt hij, het balletje kan ook zo ineens weer goed vallen. De potentie is er in de groep, ook zit er voldoende daad- en wilskracht in. Ook de beloften van Genemuiden heeft hij aan het werk gezien, ook in die groep zit volgens hem potentie.

Tijdens de wedstrijden die hij heeft bezocht sprak hem ook de betrokkenheid en de trots van het Genemuider publiek aan. Betrokken bij het wel en wee van de club en trots op de eigen Genemuider inbreng.
Schrijver is zich er van bewust dat het beleid van de club ook zijn beperkingen met zich mee brengt. Maar tevens gaf aan dat uit het verleden is gebleken dat voetbal in Genemuiden leeft en dat er steeds weer talenten op staan die de stap (kunnen) maken. Kortom, Hans Schrijver ziet de toekomst van en bij SC Genemuiden zonnig in.
De komende maanden zal hij gebruiken om zich verder te verdiepen in club en spelers.


h47rzaher9ypvc78