Het aftellen is begonnen!

Het aftellen is begonnen!

De vrijwilligers zijn er klaar voor, de mobiele radiostudio is opgebouwd en de veilingplank staat online. Nog drie dagen en dan gaat de zesde radiomarathon in samenwerking met Zwartewater FM van start. 65 uur lang wordt er live radio gemaakt met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting Mont Ventoux.

Het aftellen is begonnen. Aanstaande donderdag 20 december is het eindelijk zover. Om klokslag 07.00 gaat de zesde editie van de radiomarathon van start. Tot en met zaterdag 22 december 00.00 wordt er non-stop radio gemaakt in Horecacentrum Onder de Luifel voor de stichting Mont Ventoux.

De stichting Mont Ventoux is opgericht in 2007 en heeft als ‘Mission Statement’ sport als symbool in de strijd tegen kanker. Dit houdt in dat de beklimming van de Mont Ventoux een sportieve strijd is die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Bovendien zetten ze sport in voor het goede doel, namelijk de KWF Kankerbestrijding. Het doel van de stichting en de vele vrijwilligers van de radiomarathon is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF en lokale goede doelen. De opbrengst van de radiomarathon wordt geheel besteed aan kinderen. Voor meer informatie: www.grootverzettegenkanker.nl 

Rondom de marathon worden ook dit jaar weer veel activiteiten georganiseerd. Voor de donderdagavond staat het ‘Ik Hou van Holland’ spel op het programma. Opgeven kan in teams van vier personen via info@radiomarathon.nl of aan de bar in Onder de Luifel. Net als voorgaande jaren wordt er op de vrijdagavond vanaf 22.00 een benefietconcert gehouden met de bands JUUST en 12X12.

Ook de verenigingen uit Zwartewaterland zijn dit jaar weer een grote steun voor de radiomakers. Zo organiseren de zwembaden op zaterdag 22 december een Zwemmarathon, houdt de Tennisclub een Tennistoernooi, wordt er bij Olympia een Sponsorloop gehouden en gaat Bonne Rozema weer urenlang biljarten voor het goede doel. De jaarlijkse zes uur durende spinningmarathon in Sportland Hasselt begint om 16.00.

Net als voorgaande edities kan er muziek aangevraagd worden tegen een vergoeding en kan er geboden worden op de veilingplank. Ook wordt er de gehele week collecte gelopen in Zwartewaterland. De radiomarathon is te beluisteren via 107.3 FM en op de kabel via 104.1FM. Kijk voor meer informatie op www.radiomarathon.nl.


1vtee21bgvbjp7x2