Indoor Genemuiden succesvoller dan ooit!

Indoor Genemuiden succesvoller dan ooit!
Elisabeth Beens goud, Lorenzo Roeland wint Buuznsniedersbokaal

Het grote springconcours van de Zwartewaterruiters ‘Indoor Genemuiden’ was dit jaar succesvoller dan ooit. De aanwezigheid van een inrijhal en 2 grote wedstrijdhallen bood de mogelijkheid om 2 parkoersen – klassiek en progressief – direct achter elkaar te rijden. Dit trok een record aantal deelnemers. Ook de showonderdelen ‘1.40 meter springen’ en de ‘Derby van Genemuiden’ trokken veel aandacht.

De Zwartewaterruiters kunnen tevreden zijn. ‘Indoor Genemuiden’, dat liep van vrijdag 1 maart t/m zaterdag 8 maart,  had over belangstelling niets te klagen. Wel 1200 starts vonden er in beide springhallen gezamenlijk plaats aan paarden- en ponycombinaties. De organisatie was goed geregeld en er was geen enkele wanklank. Op dinsdag 5 maart vond voor de paardentop ook nog het hoge 1.40 meter springen plaats, met internationaal bekende deelnemers als Albert Zoer en Angelique Hoorn.  Winnaar werd Richard Kapteyn met Bumbelbee van RV de Voornruiters. Vrijdagavond 7 maart was er een druk bezocht ruiterbal.

Zaterdagavond 8 maart was de spectaculaire ‘Derby van Genemuiden’; een zwaar en tegelijk ludiek wedstrijdgebeuren met bijzondere hindernissen in beide springhallen tegelijk, waarbij de combinaties via een doorgang achter de kantine naar de andere hal heen en weer konden galopperen. Ruim 36 regionale pony-combinaties gingen met elkaar de strijd aan, slechts 23 combinaties haalden de eindstreep. Winnares werd Eline Slager met Cacharel van VVV Rouveen.

De Zwartewaterruiters namen zelf ook actief deel aan hun eigen concours. Daarbij was bij de pony’s Elisabeth Beens erg succesvol. Met haar C-pony Sharon pakte zij in de zware klasse M/C in het progressieve parcours de 1e prijs. In het klassieke parcours sprong deze combinatie heel goed rond en won zij de 3e prijs. Met Casanavo was Elisabeth Beens in de klasse B/DE ook goed bij de les. Deze combinatie won in het klassieke parcours de 3e prijs. Jan Beens pakte in het L-springen voor paarden met Aloha de 12e prijs in een foutloos parcours en barrage.

Lorenzo Roeland en zijn King of the Disco waren heel goed in vorm. In de zware klasse M/DE sprongen zij zowel in het klassieke als het progressieve parcours foutloos en snel. Dit leverde hem een 6e (klassiek) en een 9e (progressief) prijs op. Hierdoor mocht Lorenzo Roeland ook deelnemen aan de finale. Overall pakte de ZWR-combinatie de meeste punten en won Lorenzo Roeland de Buuznsniedersbokaal. Béanke Roeland nam met Lopik’s Fireboy deel in de klasse L/DE. Zij sprongen na een foutloos parcours en een foutloze barrage naar de 8e prijs.

Maar niet alleen in Genemuiden waren Zwartewaterruiters actief. Lisanne Kanis en Jenayla Roeland reisden met hun pony’s af naar de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur te Utrecht. Het niveau lag erg hoog. De beide Regiokampioenen van Overijssel deden goed hun best, maar vielen helaas buiten de prijzen. Jenayla Roeland en haar Goldwin’s Hoeve’s Franky werden 10e van Nederland in de klasse L2/C, Lisanne Kanis met Aisha bereikten de 13e plaats in de klasse L2/DE. Te midden van de top van Nederland waren dit uitstekende prestaties.


jaw92unelyo348kt