Janine Flier-Breman schittert in Vollenhove

Klik op de foto voor een vergroting

Janine Flier-Breman schittert in Vollenhove
Grootse finale Felix Cup in manege Zwartewaterruiters

Janine Flier-Breman heeft de eerste prijs gewonnen op een dressuurconcours voor paarden te Vollenhove. Ook won ze nog een vierde prijs in Hellendoorn.  De finale van de prestigieuze Felix Accountants Dressuur Cup in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters te Genemuiden was zeer indrukwekkend. Onder de deelnemers ook vier Zwartewaterruiters.

Janine Flier-Breman was met haar paard Borsato zaterdag 29 december jl. present in Manege De Boswal te Vollenhove. In de klasse M – met 14 deelnemers – was de succesvolle dressuurspecialiste van de Zwartewaterruiters onverslaanbaar. Met ruim 206 punten pakten Janine en Borsato met grote voorsprong (10 punten meer dan nummer 2) de 1e prijs. Ook namen Janine Flier-Breman en Borsato op 21 december jl. nog deel aan de ‘Helderse Dressuurdagen’.  Op dit grote dressuurconcours te Hellendoorn wonnen zij ook nog een 4e prijs in de klasse M1 (18 deelnemers).

Op 29 december jl. vond in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters te Genemuiden ook de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup plaats. Zo’n 120 goede dressuurcombinaties uit het gehele land hadden deelgenomen aan de 3 selectiewedstrijden te Genemuiden, Staphorst en Emmeloord. 24 Topcombinaties hadden zich uiteindelijk gekwalificeerd voor de grootse finale te Genemuiden. Daaronder ook een viertal Zwartewaterruiters; Lisanne Kanis, Gheena Busweiler, Jenayla Roeland en Lilian Bakker.

Per rubriek (B, L1, L2, M1, M2, Z1, Z2) waren er eerste prijzen te winnen, waarbij de beste plaatsingspunten van de selectiewedstrijden ook meetelden. Alle deelnemers streden daarnaast ook tegen elkaar om de hoofdprijs: de Felix Accountants Dressuur Cup. De amazones van de Zwartewaterruiters waren op eigen terrein extra gemotiveerd en reden het vuur uit hun sloffen.

Lilian Bakker – die zich ondanks dat ze een selectiewedstrijd had gemist, onverwachts toch nog had gekwalificeerd – scoorde met Sultan in de finale voor de derde keer op rij de hoogste punten van de rubriek M1. Door de iets mindere plaatsingspunten moest ze echter genoegen nemen met een 2e plek. Zij had voor de plaatsingspunten helaas ook een kans gemist, omdat tijdens de 1e selectiewedstrijd in Genemuiden Sultan nog herstellende was van een blessure. Lisanne Kanis reed met Aisha een mooie proef en eindigde in de rubriek L2 op de 3e plek. Gheena Busweiler bracht het met Pepper Boy tot een vierde plek in de rubriek B. Jenayla Roeland reed Kimberly L in dezelfde rubriek tot een 3e plek.

Twee Zwartewaterruiters bereikten een respectabele plaats in de top 10 voor de Felix Cup: Lisanne Kanis met Aisha op de 9e plaats met 63% en Lilian Bakker met Sultan op de 10e plaats met 62,83%. Geen slechte prestatie gezien het hoge niveau van de deelnemers. Winnares werd uiteindelijk Rianne Kooistra met Mr. Bojengel van PSV Skansruterkes uit Gorredijk.


wm32kwq164egtf85