Lilian Bakker vlámt met schimmel Sultan!

Klik op de foto voor de vergroting

Op haar allerlaatste concours heeft Zwartewaterruiter Lilian Bakker uit Genemuiden overtuigend de eerste prijs gewonnen. Ook Jenayala Roeland, Jenine Altena en Elody Breman behaalden podiumplaatsen.

Zaterdag 22 december jl. reed Lilian Bakker in Emmeloord haar afscheidsconcours. Helaas kon ze niet deelnemen met haar al maanden geblesseerde E-pony Lara(pinta), waarmee ze de afgelopen jaren vele prijzen in de klassen B t/m Z heef gewonnen. Om haar sport toch leuk af te sluiten, besloot de ZWR-dressuurspecialiste daarom in december nog twee keer te starten met Sultan, de C-pony van haar zussen. Vorige week won het duo al de 1e prijs in Staphorst. Afgelopen zaterdag in Emmeloord tijdens de ‘Felix Accountants Dressuur Cup’ waren Lilian Bakker en schimmel Sultan nóg beter op elkaar ingespeeld. Alsof ze al jaren samen trainden, reed de combinatie een vlammende dressuurproef in de klasse M1-M2, cat. ABC. Met ruim 203 punten – de hoogste stand van zelfs de gehele klasse M met veel topcombinaties – pakten Lilian Bakker en de altijd werkwillige Sultan met grote voorsprong verrassend de 1e prijs én 2 winstpunten. Een prachtige afsluiting.

Yara van der Kolk reed met haar prachtige D-pony Emiel Z (v. Eduard) in de klasse M1 (cat. DE) ook haar laatste wedstrijd. Ook zij mag volgend jaar niet meer starten bij de pony’s vanwege het bereiken van de 18-jarige leeftijd. Zij viel helaas buiten de prijzen.

Allrounder Jenayla Roeland was met haar pony Kimberly L (v. Bjirmens Wytse) in Emmeloord ook in supervorm. Kimberly L was eigenlijk bedoeld als springpony en Jenayla Roeland startte daarom onlangs met haar op enkele dressuurconcoursen zonder al te hoge verwachtingen. Kimberly L bleek echter ook over verrassend goede dressuurkwaliteiten te beschikken. Zo ook afgelopen zaterdag in Emmeloord, waar Jenayla Roeland en Kimberly L een prachtige 2e prijs behaalden in de klasse B/DE met een mooie score van 202 punten. Goed voor 2 winstpunten.

Een andere dressuurspecialiste van de Zwartewaterruiters, Jenine Altena, was – op haar verjaardag! – ook goed op dreef in Emmeloord. Met haar NRPS-pony King Andrew (v. King Kandanz) won zij na een mooi gereden proef  en te midden van zware concurrentie met 195 punten de 3e prijs in de klasse L2/DE en 2 winstpunten. Een mooi cadeau! ‘Coming star’ Elodie Breman was in Emmeloord ook bij de prijzen. De jonge talentvolle amazone, die nog maar een half jaar wedstrijden rijdt, pakte met haar pony Doodey in de klasse B/DE na een netjes gereden proef de 4e prijs en een winstpunt. Ze had een mooie score van 192 punten.

Zaterdagavond 29 december a.s. is de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup, die zal plaatsen vinden in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters aan de Kamperdijk te Genemuiden. De toegang is vrij.

 


5qi90jga3v8ohbv6