Marie Théresè: Rusland in vogelvlucht

Marie Théresè: Rusland in vogelvlucht 

Met haar verhalen wil ze een brug tussen West- en Oost-Europa slaan. Het respect voor Russen bij de Nederlanders vergroten. En dat doet Marie Thérèse ter Haar door haar boeiende manier van vertellen,  haar enthousiasme over haar tweede vaderland en haar eigen ervaringen met het bijzondere, rauwe en mystieke Rusland.

SCEG is dan ook bijzonder blij u te mogen uitnodigen voor een lezing van Marie Thérèse ter Haar over Rusland, op 24 januari om 19.30 uur in de Meente in Genemuiden

De aanwezigen neemt ze in vogelvlucht mee door de Russische geschiedenis en de mentaliteit. Grote namen zoals Ivan de Verschrikkelijke, Peter de Grote en Catharina de Grote passeren de revue. Maar ook de twintigste eeuw komt aan bod: met de laatste tsarenfamilie, het leven in de voormalige Sovjet-Unie toen Marie Thérèse er zelf nog woonde en Stalin, Chroesjtsjov en Brezjnev. De Russische sluit haar verhaal af met Jeltsin en Poetin.

Meer informatie over Marie Thérèse en de lezing is te vinden op www.empirique.nl. Kosten voor het bijwonen zijn vijf euro, inclusief een kopje koffie of thee.

 


s6o8vp2k23m7erv8