MKBasics-Palet wint BORN Sportscare Cup

Klik op de foto voor een vergroting

MKBasics-Palet Schilderwerken dames schaatsmarathonploeg wint voor 4 de keer BORN Sportscare Cup op Weissensee.

Techendorf: Donderdag 31 januari, heeft de dames schaatsmarathonploeg MKBasics-Palet schilderwerken, met de Genemuidense Erna Last-Kijk in de Vegte, voor de vierde keer op rij de BORN Sportscare Cup ploegenachtervolging gewonnen op de Weissensee in Oostenrijk.
De ploeg bestond dit jaar uit Elma de Vries, Ires van der Stelt en de Genemuidense Erna Last-Kijk in de Vegte. Bij de ploegenachtervolging moesten eerst alle 14 ploegen een tijd neerzetten in de series. Hierin bleek de MKBasics-Palet Schilderwerken damesschaatsploeg de snelste tijd op de klokken had gezet. Dit jaar waren er geen kruisfinales, maar men moest direct de finale rijden tussen de 4 snelste ploegen. In de finale, 4 ronden, was de tijd bepalend voor de einduitslag. De MKBasics-Palet Schilderwerken ploeg moest in de tweede rit starten en kon zich zo mooi richten op de tijd die BeterOpenhaardHout.nl, met Mariska Huisman, had neergezet in de eerste rit. De dames van MKBasics – Palet Schilderwerken namen direct een voorsprong van 2 seconden en bouwden die langzaam uit naar 3 seconden maximaal. Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog een voorsprong van 1,9 seconden voor de schaatssters van MKBasics-Palet Schilderwerken. Deze werd niet meer uit handen gegeven, en onder gejuich van vele toeschouwers en supporters werd de finale gewonnen. Voor de vierde achtereenvolgende keer werd de ploegenachtervolging op de Weissensee door het team gewonnen. Bijzonderheid is dat Erna Last – Kijk in de Vegte de enige schaatsster is die ook alle vier keer gereden heeft.

Wie het allemaal nog een keer wil zien of lezen kan kijken op : www.weissensee.nl of www.schaatsmeiden.nl of via www.nosstudiosport.nl .

Maar we kijken alweer uit naar de dag van morgen wanneer zaterdag de Alternatieve Elfstedentocht 200 kilometer op het programma staat. Start is zaterdagmorgen om 07.30 uur. Zou het dit jaar lukken om deze hoofdprijs van de Weissensee door één van de dames van MKBasics Palet Schilderwerken te winnen ?? De vorm is er en de sfeer is goed, ook al is niet iedereen topfit.
We wachten af.


ah2ibg4xt2r67b9z