ONZZ nodigt Belastingdienst uit voor voorlichtingsbijeenkomst

Ondernemersnetwerk ONZZ nodigt Belastingdienst  uit voor voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdag 27 februari organiseert het Ondernemend Netwerk Zelfstandigen Zwartewaterland (ONZZ) een programma-avond waarop de belastingdienst voorlichting geeft, speciaal voor zelfstandig ondernemers. De bijeenkomst, bedoeld voor ONZZ-leden en belangstellende zelfstandig professionals, start om 19.30 uur in hotel Zwartewater te  Zwartsluis en eindigt met een netwerkborrel. Aanmelden is nodig.

Tijdens ONZZ-netwerkbijeenkomsten kwamen vaak vragen naar boven zoals: “Weet jij waarom het belangrijk is of je zzp’er, resultaatgenieter, freelancer of ondernemer bent? Hoe het zit met de verklaring arbeidsrelatie (VAR)? Heb je recht op zelfstandigenaftrek? Welke kosten van het gebruik van je auto kun je aftrekken? Hoe weet je nou of je alle aftrekposten waar je recht op hebt ook gebruikt?” Wie kan die vragen beter beantwoorden dan de Belastingdienst zelf, dus het ONZZ-bestuur nodigde de experts uit voor een programmabijeenkomst. Twee voorlichters van de Belastingdienst behandelen specifiek de belangrijkste fiscale regelingen waar zelfstandigen mee te maken hebben. Ze verklappen ook enkele aftrekposten die ondernemers vaak laten liggen. Doel van de voorlichting is om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de belasting wet- en regelgeving. De tips & trics kunnen meteen worden benut voor de aangifte vóór 1 april.

Géén controle
Het bestuur van het ONZZ benadrukt met klem de afspraak met de Belastingdienst: het gaat om voorlichting en vragen beantwoorden. Er worden géén gegevens van aanwezigen doorgespeeld aan collega’s van de Belastingdienst. Wel is er ruimte voor vragen van de ondernemers rechtstreeks aan de voorlichters.
Aanmelden via: penningmeester@onzzwartewaterland.nl of via (06) 22763983

Doelstelling
ONZZ is bedoeld voor zelfstandig ondernemers met geen of met een beperkt aantal personeelsleden. Uit de kernen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis zijn nadrukkelijk álle beroepen welkom.
Het doel van ONZZ is dat zelfstandigen elkaar leren kennen, hun kennis vergroten en gezamenlijk initiatieven kunnen ontwikkelen, zodat zij samen sterker staan.


98n8ft5301sanik8