Opbrengst gebakken vis voor rolstoelbus

Klik op de foto voor een vergroting
Fotobijschrift: de visbakkers hebben hun cheque overhandigd aan de St. Vrienden van De Meente Niet alle visbakkers en visschoonmakers die tijdens Genemusiment een bijdrage hebben geleverd, staan op deze foto!

Opbrengst gebakken vis voor rolstoelbus

Tijdens Genemusiment, de door SCEG georganiseerde culturele dag, is door een aantal enthousiaste vrijwilligers vis gebakken en verkocht. De opbrengst daarvan was bestemd voor de St. Vrienden van De Meente. Onlangs werd besloten om deze opbrengst te gebruiken voor de aanschaf van een plateaulift voor de rolstoelbus van de Meente. Kort voor de Kerstdagen werd daartoe een cheque overhandigd ter waarde van maar liefst  € 1.500,- !
De heerlijke verse vis en zoute haring was tegen gereduceerd tarief beschikbaar gesteld door Visscher Zeevishandel uit de Klaas Fuitestraat, maar er waren nog heel wat helpende handen nodig om al die schol, kibbeling, haring e.d. klaar te maken: Henk Rook, Jochem Pleijsier, Karst de Lange, Klaas Eenkhoorn, Jan Post, Henk Last, Harm Drenth en Roelien van Dijk hebben zich daarmee bezig gehouden. De vis vond gretig aftrek onder de bezoekers van Genemusiment die daarmee tevens een financiële bijdrage leverden aan de Stichting Vrienden van De Meente. Dankzij de prachtige opbrengst van deze visverkoop, en de opbrengst van een door St. Welness Zwartewater georganiseerde spinning marathon, was de St. Vrienden van De Meente in staat om een plateaulift te laten installeren aan de rolstoelbus. Voor de vrijwilligers die de rolstoelers vervoeren, is het een enorme verbetering dat ze hun passagiers niet meer via de ‘loopplank’  in de bus hoeven te rijden. De verbeteringen die nu aan de rolstoelbus zijn aangebracht –  een rail-bevestigingssysteem en de plateaulift – kunnen worden hergebruikt als er een nieuwe rolstoelbus wordt aangeschaft. Garage Naberman heeft de plateaulift onlangs tegen gereduceerd tarief geleverd en bevestigd. Kortom, weer een prachtig staaltje van onbaatzuchtige samenwerking van bedrijven en particulieren ten gunste van de mindervalide medemens!


 

oz63c9k2l7mw3gwx