Opnieuw podium voor Erna Last – Kijk in de Vegte op ONK Weissensee

Klik op de foto voor een vergroting

Opnieuw podium voor Erna Last – Kijk in de Vegte op ONK Weissensee in Oostenrijk.

Woensdagmorgen werd het Open Nederlands Kampioenschap verreden op de Weissensee in Oostenrijk. Bij de dames stonden een 70 tal schaatssters aan de start met onder anderen de Genemuidense Erna Last-Kijk in de Vegte. De wedstrijd ging over 9 ronden van 8,3 kilometer ging over het kleine meer van de Weissensee. De weersomstandigheden waren buitengewoon goed, geen wind, strak blauwe lucht en het vroor 5 graden. Het natuurijs met de vele scheuren was redelijk Het werd een wedstrijd waar het moeilijk te ontsnappen was uit het peloton. Ondanks vele aanvallen van de MKBasics en Palet Schilderwerken ploeg en zonder de zieke Wieteke Cramer leek een massa aankomst onontkoombaar.
Geen van de schaatssters kon dan ook ontkomen aan de greep van het peloton. Een massasprint moest uitmaken wie zich het komende jaar Open Nederlands Kampioen marathon schaatsen mag noemen. In een felle sprint was het opnieuw Mariska Huisman die als eerste over de finish kwam. Elma de Vries (MKBasics) werd 2e en Erna Last-Kijk in de Vegte sprintte naar een keurige 3e plaats. Voor de tweede keer deze week op het podium op de Weissensee.

Erna: Dit is natuurlijk fantastisch, derde op ONK na afgelopen maandag 1e op de AKM. Dit had ik niet durven dromen. Binnen één week op het NK 5e, zaterdag 2e, maandag 1e en nu 3e. Het gaat super. Zaterdag wordt nog de Alternatieve Elfstedentocht verreden over 200 kilometer, dan hopen we opnieuw van voren te zitten, maar het kan ook zo voorbij zijn als je raar te vallen komt.


 

3xrgr14xzl3dqv9v