Over vreemdelingen en bijwoners

Donderdagavond 28 maart a.s. wordt door SCEG i.s.m. de Bibliotheek Genemuiden de documentaire ‘ OVER VREEMDELINGEN EN BIJWONERS,  Molukkers in Rouveen’, getoond in  de bibliotheek , Irenestraat te Genemuiden.

Deze documentaire is gemaakt door de filmmaker en journalist Geertjan Lassche uit Rouveen. Geertjan Lassche volgt het verhaal van Mathijs Souhoka, welbekend in Genemuiden. Hij was onderwijzer aan de Calvijnschool en gaf veel mensen in Genemuiden schilderles.
Mathijs Souhoka kwam als tweejarig kind halverwege de vorige eeuw met zijn ouders naar Nederland en woonde jarenlang met de Molukse gemeenschap in Kamp Conrad in Rouveen. Souhoka keert in de film terug naar Rouveen om er met inwoners in gesprek te gaan over zijn kampperiode. Hij vraagt zich daarin vooral af waarom er nooit contact is geweest tussen dorps- en kampbewoners.

Na het vertonen van de film vertelt zijn oude vriend, dhr. Manuputty, over het kampleven van Mathijs Souhoka in Kamp Conrad. Ook zal dhr. Huisman van Stichting Kamp Conrad 1954-1964, aanwezig zijn om het leven van de Molukkers in kamp Conrad nader uit te leggen.

Donderdag 28 maart in BIBLIOTHEEK Irenestraat  in Genemuiden
Aanvang : 20.00 uur; Kosten:€ 2,50 voor bibliotheek en SCEG leden, € 3,50 voor niet leden (inclusief koffie/thee)
Inlichtingen : mevr. K. Hoekman-Fuite, tel: 06 22037035


obp76tbh21r4f9ej