Passie voor Pasen

PASSIE VOOR PASEN

VOICES IN DE HOEKSTEEN te IJsselmuiden

Het Christelijk Regionaal Koor VOICES o.l.v. Jan Quintus Zwart geeft op dinsdag 19 maart 2013 het inmiddels traditionele passie concert in De Hoeksteen te IJsselmuiden.
Het concert, wat begint om 20.00 uur, heeft als thema PASSIE VOOR PASEN meegekregen. Aan de vooravond van de “zogenaamde stille week”, de week voor Pasen, staat het lijdensverhaal centraal. Stil staan bij lijden en sterven om te komen tot nieuw leven.
Voor het concert op dinsdag 19 maart heeft dirigent Jan Quintus Zwart een oratorium samengesteld met als basis het Oratorium HARVEST OF SORROWS van de Amerikaanse componist Jospeh M. Martin. Toegevoegde delen uit andere passie cantates van J.M. Martin maken het werk geschikt voor een complete concertuitvoering. Martin is één van de bekendste hedendaagse componisten in de USA die voornamelijk composities voor kerkelijk gebruik aflevert. Het is een aangrijpend compleet werk waarin het koor op indrukwekkende wijze een aantal momenten uit het lijdensverhaal schildert in klank en woord. Het programma wordt aangevuld met diverse tekstlezingen ter ondersteuning van de gezongen delen. CRK VOICES schitterde eerder in delen van dit prachtige werk en verzorgt op veler verzoek nu ineen geheel nieuwe samenstelling opnieuw een uitvoering hiervan. Het koor wordt op het concert begeleid door pianist Jan Lenselink, organist Ronald IJmker en hoboïste Diana Abspoel.
Kaarten (€ 5,00 per persoon) voor het concert op dinsdag 19 maart 2013 in De Hoeksteen te IJsselmuiden zijn verkrijgbaar bij de koorleden en via www.crkvoices.nl

 

AGENDABERICHT

Dinsdag 19 maart 2013
De Hoeksteen IJsselmuiden
CRK VOICES o.l.v. Jan Quintus Zwart
Diana Abspoel, hobo
Jan Lenselink, piano
Ronald IJmker, orgel
Passiecantate HARVEST OF SORROWS
Aanvang 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.15 uur.


eltw763cf6z5tsxb