Promotie Streektaalfestival Eikoerei Genemuiden

Promotie Streektaalfestival "Eikoerei"  Genemuiden.

SCEG organiseert in samenwerking met de Gællemuniger Taelkrink, de plaatselijke musea Oudheidkamer, Tapijtmuseum en Stoomgemaal en de bibliotheek Zwartewaterland op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2013 een streektaalfestival in Genemuiden: Eikoerei! Het wordt een dag vol zang, voordracht en spel op diverse lokaties in Genemuiden, uiteraard alles in het dialect.  Het programma zal direct na Pinksteren huis aan huis worden bezorgd

Voor de promotie van het Streektaalfestival, schrijft SCEG een wedstrijd uit voor het maken van een opdruk voor een onderzetter / bierviltje. Een jury zal de inzendingen beoordelen en de mooiste uitkiezen. De winnaar ontvangt een leuke prijs! Van het geschetste, getekende of geschilderde bierviltje zullen een groot aantal worden bijgemaakt voor de plaatselijke horeca.

Meedingende bierviltjes kunnen ingeleverd worden bij SCEG vóór 20 maart 2013 op het adres Greente 7 of Stoevenberg 5 Genemuiden. Eind maart 2013 zal de prijswinnaar bekend gemaakt worden. In het Paasweekend zullen de viltjes/onderzetters verdeeld worden bij de Horeca.
Meer informatie bij SCEG, 06 22037035 of per mail hoekman-fuite@planet.nl.


2t4jxt5kaqxmc9e6