Red Oranjevereniging Genemuiden voor het te laat is

GENEMUIDEN – Oranjevereniging Genemuiden (OVG) houdt woensdag 27 maart in d’Overtoom de algemene ledenvergadering. De start is om 19.30 uur.

"De agenda bestaat uit de gebruikelijke punten, waaronder de bestuursverkiezing", aldus het bestuur. "De laatste jaren moeten wij tot onze spijt vast stellen dat er maar twee of drie leden aanwezig zijn en dat daarom de invulling van bestuursfuncties zeer moeilijk is."

Drie huidige bestuursleden hebben aangegeven om na 30 april te stoppen. Ook deze plaatsen moeten worden ingevuld. "Wij zoeken bestuursleden voor de functie van penningmeester, ledenadministratie, optocht en een algemeen adjunct."

30 april wordt dit jaar een bijzondere dag. Koningin Beatrix maakt plaats voor de nieuwe koning Willem Alexander. De komende jaren wordt Koningsdag gevierd op 27 april. "Ook in Genemuiden?", vraagt het bestuur zich af. "Als er geen nieuwe bestuursleden komen, is het echt de laatste keer dat er feest is. Allemaal hebben wij het druk, ook de huidige bestuursleden. Vele handen maken het werk gemakkelijk, dit geld ook vandaag. Denk niet: een ander gaat wel naar de vergadering om Koningsdag volgend jaar mogelijk te maken, want dan is het misschien te laat. Wat verdwijnt komt niet meer terug."

Ook mensen die de oranjevereniging een warm hart toedragen maar geen lid zijn, mogen komen. "Red de OVG voor het te laat is", besluit het bestuur.

(Bron: Stadskoerier )

1ciy7g6v3s7ue1tv