Ruutvoorn D1 sluit jaar af met verlies

Ruutvoorn D1 sluit jaar af met verlies.

Tegenstander C.S.V ging afgelopen zaterdag tevreden naar huis. De dames uit Genemuiden leden een 3-1 verlies. C.S.V stond een plek lager op de ranglijst dus het was een wedstrijd waarin er punten gepakt hadden moeten worden.

Dit gebeurde niet, zeker in de eerste twee sets leek het er ook niet op. De servesdruk, wat normaal een wapen is van Ruutvoorn, was niet maximaal. Ook vielen er ballen op de grond die waarschijnlijk best verdedigd hadden kunnen worden en ook de concentratie leek niet optimaal. Beide sets gingen dan ook verloren. 25-21 en 25-14
In de derde set wisten Geerke van der Haar en Tjitske Reurink beiden een belangrijke servesserie te maken waardoor er een groot gat viel met C.S.V.  Met een stand van 20-8 mocht deze set niet meer verloren gaan. Dat gebeurde ook niet, maar C.S.V. kwam nog wel weer wat terug in haar spel. Met 25-16 wist Ruutvoorn zich een beetje terug in de wedstrijd te vechten.

In de vierde set waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Ruutvoorn leek een portie vechtlust herwonnen te hebben, richting het einde van de set lukte het C.S.V om een gaatje te slaan. Coach Edwin van der Haar nam op 21-16 zijn 2e laatste time-out in de hoop zijn team nog een hart onder de riem te steken. Ruutvoorn kroop weer dichterbij, maar verloor op 23-20 haar serve en toen wist C.S.V. het af te maken. Met 25-23 werd de laatste set en de wedstrijd beslist.

Na deze wedstrijd staat Ruutvoorn nog steeds op een 9e plek. Zij spelen pas weer in 12 januari 2013 en hopen dan te starten aan een goede tweede helft van de competitie.


99y9z3qkfe7yhdn0