Ruutvoorn D1 stijgt naar vierde plek

Ruutvoorn D1 stijgt naar vierde plek.

In een rechtstreeks duel om de vierde plek met Sneek werd overtuigend gewonnen. Met evenveel wedstrijden en slechts een puntje minder beloofde het afgelopen zaterdag een boeiende wedstrijd te worden in de Sneker Sporthal. Heel erg spannend werd het echter niet. Ruutvoorn domineerde de wedstrijd en won met 3-1. De vier bijgeschreven punten leveren een vierde plaats op de ranglijst op.
 Handhaving in de derde divisie was de doelstelling, maar met de feiten die er nu liggen wordt de motivatie om volgend jaar nog hoger mee te draaien alleen maar groter.
De eerste twee sets was het nog wat zoeken naar de vorm. Sneek had een lastige serve waardoor er wat moeite was met de pass. De pass stabiliseerde echter en de eigen serve bleek minstens zo lastig voor de tegenstander. Sneek gaf niet maar zo op en begon met tactisch spel de verdediging van Ruutvoorn uit te dagen. Ruutvoorn pakte dit echter goed op en wist de eerste twee sets met 25-22 en 25-23 te winnen.
Leuk gegeven was dat Martine Schaapman in de derde set een bevredigende comeback maakte na 15 maanden blessureleed. Deze set werd Sneek met 25-16 van het veld gespeeld. Jammer genoeg haalde Ruutvoorn niet haar niveau in de vierde set, deze ging verloren met 22-25.
Dit  werd echter snel vergeten want in het verleden werd er vaak niet zo verdienstelijk gespeeld in de kolossale sporthal te Sneek.
Aankomende zaterdag zijn de dames een zaterdag vrij. 23 maart wacht een thuiswedstrijd tegen de Roeken die een na laatste staan in de competitie.


12mtn3v3sz6j6ag1