Ruutvoorn D1 wint met 3-1 in Vollenhove

Ruutvoorn D1 wint met 3-1 in Vollenhove.

Na een weekje te zijn vrij geweest, pakte Ruutvoorn afgelopen zaterdag de draad weer op. In Vollenhove werd gespeeld tegen VVSA wat tot zaterdag op de 9e plek in de ranglijst stond.  Sommige speelsters waren op vakantie geweest. Of het daaraan lag is niet te zeggen, maar Ruutvoorn speelde zonder enorme overtuiging.  Toch liep de eerste set niet verkeerd. Ruutvoorn kwam geen enkel moment in gevaar en kon de set met 25-21 naar zich toe trekken. Dat er een stapje bij kon en moest daar waren alle dames het over eens. De tweede set kwam dat er echter niet uit. De serve die normaal een wapen is, bleef achterwege en in de verdediging vielen onnodige ballen. Met 25-16 ging Ruutvoorn dan ook onderuit.

In de derde set kwam er vers bloed in het veld door een aantal wissels, dit pakte goed uit want Ruutvoorn stond, mede dankzij servesdruk, in no time voor met 10-2.  Deze voorsprong liet Ruutvoorn niet meer los en vrij comfertabel konden de dames deze set uitspelen. 25-19.

In de vierde set leek het verzet van Vollenhove gebroken. Bij Ruutvoorn groeide het zelfvertrouwen en er werden mooie aanvallen opgezet. Met 25-14 was ook de vierde set een feit. Ruutvoorn mocht door deze winst vier punten bijschrijven en staat nu op de vijfde plek. Aankomende zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen de Turfstekers uit Drachten. Dit team staat 8e.


zyz1pq40um80f5d8