Ruutvoorn nestelt zich in middenmoot.

 

Waar vorige week de nummer 3 Reflex verslagen werd met 3-1 reeg het vrijdagavond Reva, de nummer 2,aan de zegekar. Ruutvoorn bewijst steeds meer dat het thuishoort in de derde divisie en dat is ook zichtbaar in de stand. Twee weken terug stonden ze nog op een tiende plaats en nu zijn de dames goed voor een 7e plek in de derde divisie met de plaatsen zes en vijf binnen bereik.
Ruutvoorn begon de eerste set overtuigend, Henriette Eenkhoorn bood zich op mid steeds aan met verschillende aanvallen en speelde zo het middenblok van Reva zoek. Suzanne Boschman revancheerde zich na haar slechte servesserie van vorige week door in de eerste set een puntenreeks van tien punten te maken. Voordat Reva aan haar eigen spel kon beginnen hadden de dames uit Genemuiden de eerste set in de tas: 25-22.
De tweede set kwam Reva er meer aan te pas, des te meer omdat Ruutvoorn het nu qua servesdruk wat liet liggen. Ook werd er net niet scherp genoeg verdedigd. Met weer een 25-22 was het nu Reva die een set pakte.
In de derde set pakte Ruutvoorn het weer op. De dames voelden dat ze ondanks hun lagere ranking meer punten mee naar huis zouden kunnen nemen. Tjitske Reurink werd deze set ingebracht door de coach en ook zij kon laten zien dat ze op de terugweg is. Met 25-21 werd deze set gewonnen.
In de vierde set leek Reva het geloof wat op te geven. De balende coach nam zelfs geen time-outs meer en zo liet Reva zich naar de slachtbank voeren. Met vier punten kon Ruutvoorn tevreden weer terug naar Genemuiden.
Aankomende zaterdag spelen de dames om 16:30 thuis tegen hekkensluiter OPM.

 


ofv47rep4202l1vh