Ruutvoorn snoept puntje af van koploper Bolsward

Ruutvoorn snoept puntje af van koploper Bolsward.

In de eerste drie wedstrijden van dit seizoen moest Bolsward nog even op stoom komen daarna verloren ze in twaalf wedstrijden maar 4 sets. Een ware koploper dus. Ruutvoorn heeft echter goede wedstrijden achter de rug tegen de nummers 2 en 3. Niet dat de dames uit Genemuiden uitgingen van een superstunt, maar een setje pakken was toch zeker de bedoeling.  Dat lukte afgelopen zaterdag. De wedstrijd tussen Ruutvoorn en Bolsward was er een die spannend was. Er was mooi volleybal te zien en Ruutvoorn speelde de eerste anderhalve set misschien wel de beste sets van dit seizoen. Coach Edwin van der Haar stond trots te kijken naar zijn team dat het spel liet zien waar hij en Eddie van de Wetering al twee en half jaar op trainen.

In de eeste set kwam Bolsward goed op gang. Ruutvoorn moest even warmlopen maar haalde toen haar achterstand in en bleef Bolsward in de nek hijgen tot 20-20. Bolsward kwam echter met een sterke servesserie goed weg en won de set met 25-22.

Gesterkt door het feit dat Ruutvoorn toch een deel van de eerste set gedomineerd had, ging men de tweede set in. Er werd strak op de lijnen geserveerd. De midaanval wist het blok bij zich te houden en vooral Henriet Kolk profiteerde daar op de buitenkant optimaal van en scoorde aan de lopende band. Tot 22-12 wist Ruutvoorn het hoogstaande niveau vast te houden, toen kwam de omslag. Bolsward kwam met een lastige servesserie weer dichterbij en aan Ruutvoorns kant werd het onrustiger. De marge was echter zo groot dat de set toch binnen gehaald kon worden met 25-22.
In de derde set leek de koek op. Bolsward speelde met haar blok in op de aanval van Ruutvoorn en zelf wisten ze de met tactisch sterk spel de zwakke plek te vinden in de verdediging. Ruutvoorn ging deze set ten onder met 25-16.
In de vierde set wisten de dames uit Genemuiden zich te herpakken en konden ze weer aanhaken. Er werden lastige ballen van de grond gedoken, maar aanvallend kwam Ruutvoorn deze set net een stukje te kort. Met 25-21 ging deze set ook naar Bolsward en zo was de eindstand 1-3.

Komende zaterdag genieten de dames van een vrije zaterdag. De week erop reist Ruutvoorn af naar VVSA in Vollenhove.


20rz6us36uaebnun