Sampark breidt opleidingen in Delhi uit

Klik op de foto voor een vergroting

Nieuw onderkomen gevonden
Sampark breidt opleidingen in Delhi uit

GENEMUIDEN/NEW DELHI – Stichting Sampark breidt haar beroepsopleidingen in de sloppenwijken van New Delhi uit. “De opleidingen groeien uit hun jasje en bovendien willen we een of twee beroepsopleidingen aan het programma toevoegen. Daar is veel vraag naar”, aldus Arjen Hoekman, bestuurslid van de stichting.

Nieuwe beroepsopleidingen
In Delhi is naarstig gezocht naar een locatie die goed bereikbaar is voor de jeugd uit de sloppenwijken en die voldoende ruimte biedt om nieuwe activiteiten te ontplooien, naast de bestaande computercursus en de cursus kleding maken. “We zijn blij dat we deze plek hebben gevonden. Het is al langer onze wens om een technische opleiding op te zetten voor jongeren. Recent onderzoek in deze wijk heeft uitgewezen dat je goed aan de slag kunt als monteur van airconditionings. Voor meisjes en vrouwen geldt dit voor het beroep schoonheidsspecialiste. Alle plannen liggen klaar, dus we hopen nu snel het nieuwe gebouw te kunnen inrichten en van start te kunnen gaan”.

Verbouwplannen scholen Kuhkri en Kundhanpur 
Een afvaardiging van het bestuur is in december in India geweest om te spreken over de verbouwplannen voor twee van de vier scholen die Sampark sponsort in een aantal dorpen in Uttar Pradesh. Het was een uiterst vruchtbaar bezoek, waarbij ook de scholen bezocht worden en gesproken werd met ‘auditors’ die de kwaliteit controleren. Ze spraken verder met twee aannemers over prijzen, waarna beide partijen de kans kregen om met een beter voortstel te komen. Op dit moment is er voor één aannemer gekozen en worden hier de details mee doorgesproken. Het gaat om de gedeeltelijke nieuwbouw van de school in Kuhkri (de locatie die er het slechtst aan toe is) en de bouw van enkele nieuwe lokalen in Kundanpur. De planning is dat de bouwwerkzaamheden binnen nu en twee maanden starten.

Sampark
Sampark is een onafhankelijke stichting en initiatief van Venture Group. Sampark zet zich in voor kinderen in India en probeert hen een betere toekomst te bieden. Dit doet zij door middel van het aanbieden van beroepsopleidingen in de sloppenwijken van Delhi en het sponsoren van vier scholen op het platteland. Zie ook www.sampark.nl.


as7z2eo46oj2vup8