Sportief Clubkampioenschap Zwartewaterruiters

Klik op de foto voor een vergroting

Sportief Clubkampioenschap Zwartewaterruiters

Alène Roeland en Béanke Roeland algeheel Clubkampioen!

Vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari jl. hielden de Zwartewaterruiters uit Genemuiden hun jaarlijkse Clubkampioenschappen. Het werd een sportieve en spannende strijd. Uiteindelijk won Béanke Roeland het Clubkampioenschap bij de pony’s en Alène Roeland het Clubkampioenschap bij de paarden.

Het eerste concours na de officiële opening van het ‘Hippisch Centrum Zwartewaterruiters’ op donderdag 26 januari jl. door burgemeester Eddy Bilder was geheel voorbehouden aan de Zwartewaterruiters zelf. De manege zag zwart-wit van ZWR-ruiters en – amazones. Op vrijdag vonden de clubkampioenschappen voor niet-wedstrijdruiters plaats en op zaterdag voor de wedstrijdruiters. Zo’n zestig leden streden in een sportieve maar ook fanatieke sfeer om de eer de beste van de vereniging te zijn in de disciplines dressuur, springen en allround.

Vrijdag werd gestart met de niet-wedstrijdruiters; de kweekvijver van de Zwartewaterruiters. Dit zijn beginnende en gevorderde ruiters en amazones die nog niet aan reguliere wedstrijden deelnemen. ’s Middags waren dressuurwedstrijden en ’s avonds springwedstrijden. Gekleed in officieel ZWR-wedstrijdtenue deed ieder zijn uiterste best en kon zo kennis maken met het echte wedstrijdgebeuren. Voor ieder was er een prijs en een aandenken.

Zaterdag waren de wedstrijdruiters aan de beurt. Dressuur voor pony’s was het eerste onderdeel. Alle klassen (B t/m Z) en pony-categorieën  (A t/m E) streden in 2 proeven tegen elkaar voor het dressuurkampioenschap en een goede plaats voor het allround kampioenschap. Het niveau lag hoog. Uiteindelijk bleek Mirthe Bakker met haar ‘gouden’ schimmel Sultan het hoogst te eindigen en kon zij de titel ‘Dressuurkampioen 2013’ op haar naam schrijven. Aansluitend werd de dressuur voor paarden gereden. Ook hier lag het niveau hoog en was het spannend. ‘Dressuurkampioen 2013’ werd uiteindelijk Alène Roeland met haar paard Da Vinci. Da Vinci – waar Alène Roeland tot nu toe alleen maar springwedstrijden mee reed – bleek over verrassende dressuurkwaliteiten te beschikken. De combinatie behaalde op zijn debuut in de dressuur zelfs een megascore.

’s Middags werden de Clubkampioenschappen vervolgd met springen voor pony’s en springen voor paarden. Ook hier waren de leden uiterst gemotiveerd en sprong men vol voor de hoofdprijs. Alle klassen (van B t/m Z) en pony-categorieën (van A t/m E) sprongen tegen elkaar. De paarden en pony’s vlogen over de hindernissen en het was een spectaculair gezicht. De eer van de titel ‘Springkampioen 2013’ viel bij de pony’s op Marith Beens met haar Orchids Ania die twee heel goede snelle klassieke en progressieve parkoersen sprong. ‘Springkampioen 2013’ bij de paarden werd na eveneens twee heel goede snelle klassieke en progressieve parkoersen Riëlke Roeland met Cinderella.

Vervolgens werd het spannend wie zich allround ‘Clubkampioen 2013’ mocht noemen. Het werd een ‘close finish’ tussen de beste allrounders. Maar na telling van alle dressuur- en springresultaten en nogmaals controleren stond de uitslag vast: De titel ‘Clubkampioen 2013’ van de pony’s was gewonnen door Béanke Roeland met haar New Forest-pony Lopik’s Fireboy, die zowel in de dressuur als bij het springen in de top was geëindigd. ‘Clubkampioen 2013’ van de paarden werd Alène Roeland met Da Vinci, die naast het behalen van het dressuurkampioenschap ook heel goed had gesprongen. ‘Reservekampioen 2013’ bij de pony’s werd Lisanne Kanis met Aisha en ‘Reservekampioen 2013’ bij de paarden Riëlke Roeland met Cinderella. Beiden waren zowel bij dressuur als springen in de top te vinden en scoorden all-round net achter de Clubkampioenen.


u2u5n0a8qq157ktd