Sterke pot D1 Ruutvoorn

Sterke pot D1 Ruutvoorn

Afgelopen zaterdag haalde  Ruutvoorn voor het eerst in dit seizoen 5 punten binnen door tegenstander Turfstekers Drachten te verslaan met 4-0. In de eerste set was het nog even zoeken naar de vorm. In de pass was het nog wat onrustig, ballen lagen wat te scherp en het spelverdelen werd er daardoor niet makkelijker op. De Turfstekers zorgden er echter niet voor dat ze konden weglopen bij Ruutvoorn. Tot het einde van de set bleef het  spannend en pas bij 30-28 werd de strijd beslist in het voordeel van de dames uit Genemuiden.

Na deze lange eerste set kwam Ruutvoorn niet meer in moeilijkheden Er kwam meer rust in het team en dat maakte het spel verzorgder. De serve bleef de rest van de wedstrijd voor problemen zorgen bij de Turfstekers. Ze kwamen door hun instabiele pass niet aan lekker volleyballen toe en langzaam maar zeker zag je dat het verzet aan Turfstekers kant werd gebroken. Aan Ruutvoorns kant steeg het zelfvertrouwen en zo konden er een aantal leuke aanvalscombinaties gespeeld worden. Het vrijuit spelen resulteerde in aangename setstanden, respectievelijk 25-16, 25-16 en 25-10.
Door de 5 bijgetelde punten staat Ruutvoorn nog op de vijfde plek. Aankomende zaterdag spelen zij uit tegen de nummer 4, VC Sneek, wat slechts 1 puntje meer heeft uit 17 wedstrijden. Kansen dus om weer een plekje te stijgen op de ranglijst.


97haeczxcdgv4win