Video: SC Genemuiden -DETO Twenterand

Klik op de foto voor een vergroting

SC Genemuiden heeft vanmiddag met 5-1 gewonnen van DETO Twenterand.

Wedstrijdverslag van Bert van Maastricht.
Eindelijk, weer winst.
Deto gewillig slachtoffer, 5-1

Nadat vorige week de overwinning tegen Scheveningen, met het badwater, door het riool ging, vond Genemuiden in DETO de tegenstander die “het” liet gebeuren.
Het eerste wapenfeitje was wel voor de gasten, na een goede 8 minuten bracht een schot doelman Flier bijna in verlegenheid. Het was een schot uit het niets geweest.  De gasten uit Vriezenveen etaleerden, nadien, weinig geloof in de goede afloop te hebben, dit werd binnen 25 minuten bewaarheid.
Direct na het eenzame schot  was er al een dikke kans voor Genemuiden, deze was echter aan Martijn Jansen (nog) niet besteed. Nadat Sijmon Eenkhoorn met een schuiver Genemuiden, binnen het kwartier, aan een voorsprong hielp, leek het verzet van DETO helemaal gebroken. Het duurde dan ook niet lang of doelpunt nummer 2 lag ook al achter doelman  Jansen, Rainier Resokario was de doelpuntenmaker. Genemuiden kon zichzelf verwijten dat in de tien minuten die lagen tussen treffer één  en twee  een drietal grote mogelijkheden onbenut bleven.  Vooral de laatste uit de serie had een treffer moeten opleveren. Eerst kwam Eenkhoorn niet langs Jansen waarna  Genemuiden ’s Jansen de afvallende bal over het lege doel lepelde. Ook na de 2-0 bleef Genemuiden volharden in het verzuimen te verzilveren.
Zo kon het gebeuren dat DETO op slag van rust en als een donderslag bij heldere hemel, de spanning terugbracht.
Onachtzaamheid in de defensie leverde DETO een hoekschop op, die hoekschop bracht de onverwachte score voor DETO. Boes dacht op de doellijn nog redding te hebben gebracht maar assistent Van Dooren stond juist gepositioneerd en zag de bal over de lijn.
Sijmon Eenhoorn leek direct te kunnen antwoorden maar hij schoof de bal naast het doel van Patrick Jansen.

De krappe marge bij rust leek, met het recente wedstrijdverleden in gedachten, een zwaar 2e bedrijf te beloven. Dit bleef achterwege doordat de marge, amper een minuut  na de herstart, al weer vergroot was. Martijn Jansen trok  de, half afgeslagen, bal weer voor het doel. Daar toucheerde een  Vriezenveens been de bal net voldoende om de inkomende Bremmer de kans te ontnemen. Hij ontnam daarbij echter ook de kans van doelman op een safe en promoveerde de bal tot treffer.

De angel was uit het duel en Genemuiden freewheelde  naar de 4-1 (Jansen) en 5-1 (Resokario). Tussendoor liet men de verdedigende teugels wat vieren maar DETO kon niet profiteren. Net zomin als Genemuiden verzuimde zichzelf te trakteren op een monsterzege. De ruimte  en de mogelijkheden hiervoor werden volop geboden en gecreëerd.

Het was op zich al heel wat voor de thuisclub dat de mogelijkheden volop gecreëerd werden, iets wat de laatste wedstrijden niet gelukt was. In die duels moest alle gevaar uit de spelhervatting komen.
In DETO trof Genemuiden dan ook de tegenstander waarbij het gevoel van iets creëren weer terug kon komen. Vraag is nu of dit gevoel mee kan worden genomen in de resterende finales, te beginnen in Rijnsburg. Voor Genemuiden is te hopen dat de kater van Scheveningen thuis, niet nogmaals koppijn gaat geven. De weg is nog lang, ook voor de concurrentie!

Klik hier voor de foto’s van Helmich Lubberts

Bekijk hier de video: Interview met Martijn Janssen.

Bekijk hier de video van de wedstrijd:
 


 

992swg21ex5kv162