Voorbeschouwing SC Genemuiden – Kozakkenboys

Komt de kentering tijdens deze serie?

Vorige week trad  Genemuiden in en aan tegen Spakenburg, na een goede twintig minuten waren de, in het wit gehulde, spelers van Genemuiden opgelost in de sneeuwwitte omgeving.  Arbiter Pérez kon dan ook niet anders dan het duel stil leggen en later definitief staken. Voor Genemuiden leek het een goede zaak dat er (net) nog  geen kwart duel op zat. De treffer van Spakenburg  zou dan zonder waarde zijn, de KNVB oordeelde echter dat het duel wordt uitgespeeld. Een tegenvaller voor Genemuiden maar wel een sportieve en terechte beslissing van de KNVB.

 Voor zaterdag heeft Genemuiden maar één missie, de volle winst! Kozakken Boys zal hiervoor het onderspit moeten delven. De thuisclub heeft ook nog wat recht te zetten tegen de club uit Werkendam. In het heenduel ging Genemuiden behoorlijk op de …! Aanvankelijk leek het daar helemaal niet op. Beide teams bakten er, onder en verzengende hitte, drie kwartier lang  helemaal niets van. In de tweede helft leek Genemuiden het heft in handen te nemen. Een zondagsomhaal van Irilmazbilek en de komst van Basoki luidden de (vanaf toen) terechte, ruime, nederlaag van Genemuiden in. Voor de thuisclub geldt vooral dat de concentratie ruim 90 minuten lang er moet zijn, maar zeker in de eerste minuten. Dat Genemuiden regelmatig de wedstrijd in de slotfase uit handen geeft is één. Een tweede punt is dat men (bijna) altijd een inhaalslag moet maken omdat men begint met grote lekkage. Dweilen en inhalen tegelijk gaat moeilijk samen.

 Kozakken Boys heeft nog een paar punten nodig om de competitie vanaf een zetel uit te spelen.

De Werkendammers spelen tot nu toe een puike competitie. De via de nacompetitie gepromoveerde Boys hebben de kenners positief verrast. De ploeg oogt stabiel en scoort redelijk makkelijk. Collega promovendus  Jodan Boys ondervond dit afgelopen zaterdag.

 Genemuiden zal er dus een zware dobber aan krijgen om de punten thuis te houden, de druk staat er vol op. Is Genemuiden in staat om de punten thuis te houden, dan geeft dat een boost richting de komende 2 thuisduels? Delft de thuisclub zaterdag het onderspit, dan krijgt de hoop op lijfsbehoud een extra dreun. Een dreun die slecht te boven te komen zal zijn!!!
 

Scheidsrechter: L.J. Duarte

Assistent-scheidsrechter: J.W. Baas

Assistent-scheidsrechter: H.J. Vijftigschild


22t06k7bcyu6s9sj