Voorleesfeest in de bibliotheek

Klik op de foto voor een vergroting

Voorleesfeest in de bibliotheek

De peuters van KDV De Kwaekerties en ’t Startblok zijn op bezoek geweest in de bibliotheek. In het kader van de Nationale Voorleesdagen werden we daar uitgenodigd voor een voorleesshow. Astrid stond ons al op te wachten en nadat we allemaal een plekje hadden gevonden kon de show beginnen. Het verhaal over Dorus werd door Astrid voorgelezen. Dat verhaal gaat over Dorus die niet kan wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje.
Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad. Een spannend en humoristisch verhaal waar de peuters duidelijk van genoten. Ze mochten ook zelf allemaal mooie lapjes aan een waslijn hangen.

Daarna vroeg Astrid aan een paar peuters of ze de lapjes stof ook weer terug konden plakken op de goede plek in de kleren die aan de waslijn aan het grote kartonnen huis hingen. Dat lukte prima en daarna bekeken we nog een paar leuke prentenboeken. De peuters kregen een leuk tasje mee naar huis met daarin informatie over de bibliotheek voor hun ouders. Komende week gaan we nog een keer naar de bibliotheek met een andere groep peuters en we blijven natuurlijk ook op de speelzaal en in de Pinogroep elke ochtend voorlezen uit alle mooie prentenboeken die er zijn!Voor meer informatie: www.kdc-zwartewaterland.nl. U kunt ook gerust even langskomen!

U vindt ons aan de Stuivenbergstraat in verenigingsgebouw d’Overtoom.
Graag tot ziens!

59x6eqk2rfvux91f