VROUWENDAG, FEEST EN ONTMOETING.

Klik op de foto voor de vergroting
 
In de hele wereld wordt op 8 maart "Internationale Vrouwendag" gevierd. In Zwartewaterland doen we voor de 4e keer mee.
De  start van de Internationale Vrouwendag vond plaats in Chicago. Naar aanleiding van een demonstratie en een staking van vrouwen tegen de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, op 8 maart 1908, is de Internationale Vrouwendag gestart. Dit was het begin van de strijd voor vrouwenemancipatie en tegen vrouwendiscrimnatie. Vrouwen kwamen in opstand tegen de lage lonen, de lange werkdagen en slechte werkomstandigheden.
 
De vrouwen van Zwartewaterland kunnen elkaar dit jaar ontmoeten in Zwartsluis in gebouw van Frion aan de Fortresselaan.
Ook deze keer staat het "elkaar ontmoeten" centraal. Vrouwen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis, vrouwen geboren in Zwartewaterland of elders in Nederland of de wereld willen we met elkaar in contact brengen. Bij deze zijn alle vrouwen welkom en van harte welkom uitgenodigd. Het wordt net als voorgaande jaren een gezellige dag.
 
Het programma is alsvolgt : inloop vanaf 18.00 uur. Ongeveer 18.30 uur gaan we eten, Iraanse soep en Nederlandse snert  met broodjes.
Naast het ontmoeten van elkaar wordt deze keer de aandacht gevestigd op kleding, van vroeger en nu, buitenlandse kleding en hoe je in deze crisistijd er ook leuk kunt uitzien in 2e hands kleding.
Om half acht wordt de spits afgebeten met een modeshowtje door Sari. Deze wereldwinkel uit Dalfsen komt met een uitgebreide collectie dameskleding. De collectie bevat zowel fairtrade als als ecologische kleding van verschillende merken. Naast kleding en bijzondere stoffen,  kunt u ook terecht voor zijden, katoenen en wollen sjaals.
Streepstoffen uit Guatemala, uit India en Bangladesh, batikstoffen uit Ghana.  De kleding wordt geshowd door vrouwen uit Hasselt en Zwartsluis. 
Na de koffiepauze worden klederdrachten uit Genemuiden en Staphorst getoond en uitgelegd. Ook wordt er kleding  uit o.a. Afghanistan, Somalië geshowd.
Kortom er is een internationaal gezelschap aanwezig. De vrouwendag wordt ongeveer half tien afgesloten.
Op deze avond zijn met een standje naast de winkel van Sari uit Dalfsen, ook Amnesty International en de Wereldwinkel uit Zwartsluis aanwezig. Ook de Kringloopwinkel "de Groene Cirkel uit Hasselt" is met een ruimte sortering aan kleding present.
 
Vrouwendag, vrijdag 8 maart 2013, vanaf 18.00 uur in Frion aan de Fortresselaan 4 Zwartsluis, opgeven voor 1 maart 2013 bij Klasien Hoekman, 0622037035  hoekman-fuite@planet.nl, Willy Swint, 038 4472852 willy.swint@kpnmail.nl en Roelie van Dalfsen 038 3867968 denrvandalfsen@ziggo.nl.


5nzed6g00nceevco