Vrouwendag, vieren en ontmoeten

VROUWENDAG, VIEREN EN ONTMOETEN.
 
In de hele wereld wordt op 8 maart "Internationale Vrouwendag" gevierd. In Zwartewaterland doen we voor de 4e keer mee.
De  start van de Internationale Vrouwendag vond plaats in Chicago. Naar aanleiding van een demonstratie en een staking van vrouwen tegen de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, op 8 maart 1908. Dit was het begin van de strijd voor vrouwenemancipatie en tegen vrouwendiscrimnatie. Vrouwen kwamen in opstand tegen de lage lonen, de lange werkdagen en slechte werkomstandigheden. Nog steeds is het nodig om stil te staan bij de achterstelling, discriminatie en verkrachtingen van vrouwen in de hele wereld.
 
De vrouwen van Zwartewaterland ontmoeten elkaar dit jaar in Zwartsluis, gebouw Frion aan de Fortresselaan.  "Ontmoeten" staat centraal,  vrouwen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis, vrouwen geboren in Zwartewaterland of elders in Nederland of de wereld. Welkom op deze gezellige dag!
 
Programma : Inloop vanaf 18.00 uur. Ongeveer 18.30 uur gaan we aan de  Iraanse soep en Nederlandse snert  met broodjes.

Dit jaar is KLEDING het item. Kleding van vroeger en nu, buitenlandse kleding en klederdrachten uit Genemuiden en Staphorst. Ook is er 2e hands kleding, hoe kun je er in deze crisistijd voor weinig geld er toch leuk uitzien.
Om half acht wordt de spits afgebeten met een modeshowtje door Sari. Deze wereldwinkel uit Dalfsen komt met een uitgebreide collectie dameskleding. De collectie bevat zowel fairtrade als ecologische kleding van verschillende merken. Naast kleding en bijzondere stoffen,  kunt u ook terecht voor zijden, katoenen en wollen sjaals.  Streepstoffen uit Guatemala, uit India en Bangladesh, batikstoffen uit Ghana.  De kleding wordt geshowd door vrouwen uit Hasselt en Zwartsluis. 
Na de koffiepauze worden klederdrachten uit Genemuiden en Staphorst getoond. Ook krijgt u uitleg over kleding  uit o.a. Afghanistan, Somalië.
Kortom er is een internationaal gezelschap aanwezig. De vrouwendag wordt ongeveer half tien afgesloten.  De standjes worden bevrouwd door Sari uit Dalfsen, Amnesty International en de Wereldwinkel uit Zwartsluis en de Kringloopwinkel "de Groene Cirkel uit Hasselt" is met een ruimte sortering aan kleding present.
 
Vrouwendag, vrijdag 8 maart 2013, vanaf 18.00 uur in Frion aan de Fortresselaan 4 Zwartsluis, geen tijd gehad om je op te geven, gewoon langs komen, je bent WELKOM.


h9rj55mv05xy1bl3