Weer zilver voor acrotrio EGSV, Ashley, Esther en Léonie

Klik op de foto voor een vergroting

Weer zilver voor acrotrio EGSV, Ashley, Esther en Léonie

Afgelopen zaterdag werd in Hattem de tweede voorwedstrijd C-niveau georganiseerd. In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de duo’s. Voor EGSV uitkomend in deze categorie, Joyce van Dalfsen en Aline Roetman. Tijdens de eerste voorwedstrijd hebben deze meiden het limiet voor de halve finale nog niet weten te behalen en dus zetten de meiden alles op alles om dit in Hattem wel te behalen. Helaas maakten de meiden in beide oefening een cruciale fout waardoor ook deze keer het limiet niet gehaald werd. Met een eindscore van 44.50 (Balans 22.35, Tempo 22.15) zit het wedstrijdseizoen voor Joyce en Aline er al op.

In de middagwedstrijd de beurt aan de trio’s. EGSV verscheen met twee trio’s aan de start. Ester Eenkhoorn, Brigitte van Dalfsen en Heleen van’t Oever startten met hun tempo oefening en deden dit goed. Met een score van 24.70 leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas veranderde dit bij hun balansoefening. De oefening ging goed tot het laatste element. De toren stortten in en de meiden waren genoodzaakt het element opnieuw op te zetten. De tweede keer bleef hun ‘hoge toren’ wel staan maar toch moest de jury de nodige aftrek geven. Uiteindelijk kregen zij 22.90 punten voor hun balansoefening. Met een totaal van 47.60 werden de meiden nog keurig 10e in een groot deelnemersveld van 28 teams. Het limiet is hiermee nog niet behaald en dus zullen de meiden de komende twee weken de nodige aanpassingen doen in hun oefening om het limiet op 16 maart, tijdens de derde voorwedstrijd wel te halen.

In ditzelfde deelnemersveld deden ook mee namens EGSV, Ashley Jager, Esther Hoekman en Léonie de Wilde. Bij de eerste voorwedstrijd lieten de meiden al zien dat ze bij de top horen door zilver te behalen met een eindscore van 51.25. In Hattem deden de meiden hier nog een schepje bovenop. Door twee mooie oefeningen te laten zien verbeterden ze hun persoonlijk punten record. Hun tempo oefening werd gewaardeerd met precies 26 punten en hun balansoefening zelfs met een score van 26.35! Met een totaal van 52.35 moesten de meiden nog wel het trio uit Almelo voor laten gaan maar waren ze heel tevreden met hun PR en een grote, zilveren plak. Ashley, Esther en Léonie hebben zich met dit goede resultaat weten te plaatsen voor de ½ finale richting het Nederlands Kampioenschap.


hdqv3y4tztbtwm99