Zesde Radiomarathon levert 18.950, 45 euro op voor Mont Ventoux

Klik op de foto voor de vergroting

Na 65 uur non-stop radio maken hebben de vele vrijwilligers van de radiomarathon weer een mega bedrag opgehaald. De zesde editie, in samenwerking met Zwartewater FM, levert de voorlopige eindstand van maar liefst 18.950,45 euro op. Dit bedrag komt ten heel ten goede aan de stichting Mont Ventoux en wordt volledig besteed aan kinderen.

Even na twaalven kwam het verlossende getal: 18.950,45 euro. Na een daverend applaus konden de vele vrijwilligers opgelucht ademhalen. Na drie zware dagen hebben ze het opnieuw voor elkaar gekregen om een gigantisch bedrag op te halen voor het goede doel. Met een grote glimlach kon de voorlopige cheque overhandigd worden aan de Stichting Mont Ventoux.

De stichting Mont Ventoux is opgericht in 2007 en heeft als ‘Mission Statement’ sport als symbool in de strijd tegen kanker. Dit houdt in dat de beklimming van de Mont Ventoux een sportieve strijd is die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Bovendien zetten ze sport in voor het goede doel, namelijk de KWF Kankerbestrijding. Het doel van de stichting en de vele vrijwilligers van de radiomarathon is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF en lokale goede doelen. De opbrengst van de radiomarathon wordt geheel besteed aan kinderen. Voor meer informatie: www.grootverzettegenkanker.nl 

De opbrengst  is mede te danken aan de grote steun uit gemeente Zwartewaterland. Zo leverde de sponsorloop van voetbalvereniging Olympia 976,20 euro op, de disco in de Schakel 150 euro en de spinningmarathon georganiseerd door Sportland bracht een bedrag van maar liefst 6910 euro op. Daarnaast tenniste Tennisclub Hasselt 900 euro bij elkaar, haalde de Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ) maar liefst 3125 euro op en biljartte Bonne Rozema 260 euro bij elkaar met zijn twaalf uur durende biljartmarathon. Ook de collecte was dit jaar weer een succes. De collectanten haalden de afgelopen week ruim 2411 euro op in Zwartewaterland.

De radiomarathon is een initiatief van Petrit Sterenberg, Rene de Jonge en Daniell Middelveld in samenwerking met Zwartewater FM. Met radioliefhebbers uit Zwartewaterland maken ze ieder jaar drie dagen non-stop radio voor een goed doel. Met de zes edities is er ruim 70.000 euro opgehaald voor de stichtingen Mont Ventoux, Doe Een Wens, KIKA en Sam en voor het Ronald McDonald huis in Zwolle.

 


q9x0p3iwnb88sh91