Zilver voor EGSV in de C-lijn.

Klik op de foto voor de vergroting

Afgelopen zaterdag 2 februari werd in Nijverdal de eerste voorwedstrijd voor de C-lijn georganiseerd. EGSV was ’s morgens met twee trio’s en ’s middags met één duo vertegenwoordigd.

Op C-niveau moeten de teams twee oefeningen presenteren voor de jury. Een balans- en dynamische oefening. De twee trio’s van EGSV startten met hun balans oefening.
Britt Visscher, Beatrice Vinke en Hennieke Netjes lieten een oefening zien die beoordeeld werd met een score van 23.90. Door technische foutjes viel deze score tegen en de komende weken zullen de meiden er alles aan doen om deze score voor een volgende keer te verbeteren. De dynamische oefening van deze meiden verliep zonder problemen en resulteerde in een mooie score van 25.25. In een groot deelnemersveld van 23 teams werden de meiden keurig 8e.

In dezelfde categorie kwamen ook uit voor EGSV, Ashley Jager, Esther Hoekman en Léonie de Wilde. Deze meiden hebben vorig jaar op het Nederlands Kampioenschap al laten zien dat zij goed mee kunnen op dit niveau met een 10e plaats. Ze hopen dat dit seizoen te kunnen evenaren of wellicht te kunnen overtreffen.
De balansoefening van Ashley, Esther en Léonie werd gewaardeerd met een mooie 25.60 en hun dynamische oefening ook met ruim 25 punten, namelijk 25.65. Hiermee sloten zij de ochtendwedstrijd af met een tweede plaats en dus een zilveren medaille. De eerste stap voor een mooi seizoen is gezet.

’s Middags was het de beurt aan de duo’s. EGSV heeft één duo bestaande uit Joyce van Dalfsen en Aline Roetman. Deze meiden trainen sinds dit seizoen samen en zijn met een totaalscore van 45.90 keurig 6e geworden. Ze weten dat hier nog meer uit te halen valt en gaan hier dan ook de komende weken hard voor trainen.

 


eyek98cmfg59145r